Blog: Begraafplaats Binnenweg

Foto: Monique Kupras

De begraafplaats aan de Binnenweg in Zoetermeer is nog steeds in gebruik. Heel veel mensen denken dat er niet meer begraven kan worden, maar dat klopt niet. Er zijn nog steeds “particuliere graven” beschikbaar, alleen geen “algemene graven”.

In de 13 jaar dat ik nu werkzaam ben als uitvaartverzorger, ben ik slechts 2 keer op deze begraafplaats geweest voor een begrafenis. Het toeval wil dat het in beide gevallen dames waren die zijn overleden en beide dames hadden een kindje verloren die ook begraven was op deze begraafplaats. Aan het einde van hun leven gaven ze aan dat ze het liefst in de buurt van hun overleden kindje begraven wilden worden.

Toen de eerste moeder overleed hebben we uitgezocht of het ook mogelijk was om haar kindje op te graven. Het was inmiddels al 50 jaar geleden dat haar kindje (jongetje) was overleden, maar het grafje was onaangeroerd en niet geruimd. Zodoende konden we bewerkstelligen dat op de dag van de uitvaart van de moeder, ook haar kindje kon worden opgegraven en bijgeplaatst bij de moeder.

Ongeveer een jaar later overleed de andere moeder en hebben we ook haar kindje (dochtertje) kunnen bijplaatsen in haar graf.

Het waren twee zeer emotionele begrafenissen, maar het was een voorrecht om mee te mogen maken dat moeder en kind eindelijk herenigd werden…

Monique Kupras

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen