Blog: Even voorstellen, Monique Kupras

Monique Kupras
Monique Kupras
Foto: Monique Kupras

Ik ben Monique Kupras, eigenaresse van Infinity Uitvaartzorg, gevestigd in Zoetermeer.

Zo’n 13 jaar ben ik inmiddels werkzaam als uitvaartverzorger. Destijds ben ik begonnen bij een kleine onderneming, waar ik alle facetten die horen bij een uitvaart heb mogen leren kennen en uitoefenen. Deze onderneming was zo kleinschalig dat ik bijvoorbeeld ook wel eens aangifte van overlijden bij de gemeente deed of de rouwauto bestuurde als onze chauffeur was uitgevallen. Maar ook helpen bij de verzorging van een overledene kwam regelmatig voor.

Na een aantal jaren met veel passie te hebben gewerkt, werd de onderneming overgenomen door een grote, landelijke partij. Vanaf dat moment werd mijn werk heel anders. Er was weinig tijd om écht aandacht te kunnen geven aan de nabestaanden en nagenoeg geen kans om er een échte persoonlijke uitvaart van te kunnen maken. Toch hoopte ik op verbetering binnen het bedrijf, maar deze kwam niet. Ik werd steeds ongelukkiger en kon me steeds minder vinden in de commerciële bedrijfsvoering. In plaats van een uitvaart verzorgen, moest ik zaken gaan “verkopen”. Dit past compleet niet bij mij!

Ik wilde niet meer verder op deze manier en besloot weg te gaan. Maar wat moest ik dan? Het beroep vond ik bijzonder, maar niet op de manier van de afgelopen jaren. Ik overwoog geheel te stoppen, maar mijn omgeving stimuleerde mij m’n eigen onderneming te starten. Zij gaven aan dat dit beroep volledig bij mij past en dat ik er goed in ben.

Vier jaar geleden heb ik de sprong gewaagd en ben gestart met Infinity Uitvaartzorg. Al meteen vanaf het begin gaat het heel goed en heb ik geen seconde spijt gehad dat ik de stap genomen heb. Met veel liefde verzorg ik uitvaarten en altijd is mijn doel ervoor te zorgen dat de nabestaanden met een goed gevoel kunnen terugkijken op een warm en liefdevol afscheid.

Ieder mens is uniek en geen enkele uitvaart is hetzelfde. Ik maak dan ook ontzettend veel mooie dingen mee en vind het fijn om er over te vertellen en het met mensen te delen.

Zoals bijvoorbeeld het verhaal over een vrouw die altijd op haar zij sliep en er werd gekozen voor een foetushouding kist. Of over de uitvaart van mijn oom, die slechts 49 jaar mocht worden en mij vroeg zijn uitvaart voor hem te verzorgen.

Zoetermeernieuws.nl geeft mij vanaf nu de ruimte om mijn verhalen met u te delen op hun site. U zal mij dus regelmatig zien terugkomen op de website. Ik hoop van harte dat mijn verhalen u een warm gevoel kunnen geven en soms ook troost kunnen bieden.

Warme groeten,
Monique Kupras

Infinity Uitvaartzorg (079 5000 250)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen