Vervangen verkeersregelinstallaties

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

De verkeersregelinstallaties op de kruisingen van Leeuwenhoeklaan/Afrikaweg en van Leeuwenhoeklaan/Boerhaavelaan/Ierlandlaan zijn aan vervanging toe. Ze zijn aan het einde van hun technische levensduur. Er komen nieuwe, intelligente verkeersregelinstallaties. Deze maken communicatie met voertuigen mogelijk. Zo kunnen we het verkeer in de nabije toekomst slimmer en beter regelen.

Kruising Leeuwenhoeklaan/Boerhavelaan/Ierlandlaan

De werkzaamheden starten op maandag 3 oktober bij de kruising van Leeuwenhoeklaan/Boerhaavelaan/Ierlandlaan. Het vervangen van de verkeersregelinstallatie op deze kruising duurt naar verwachting tot donderdag 20 oktober. Tijdens deze periode staan de verkeerslichten uit. Verkeersregelaars staan dan dagelijks van 07.00 uur tot 19.00 uur bij de kruising om het verkeer te begeleiden.

Voor de veiligheid van de verkeersregelaars treffen we verschillende verkeersmaatregelen, waaronder een gedeeltelijke afsluiting van de Boerhaavelaan. Vanaf 3 oktober kan het verkeer vanaf de kruising de Boerhaavelaan wel inrijden, maar niet uitrijden. Voor het uitgaande verkeer geldt een omleiding via het Bredewater en de Meerzichtlaan. Deze omleiding duurt tot het eind van de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden blijft het voor voetgangers en fietsers wél mogelijk de kruising over te steken.

Kruising Leeuwenhoeklaan/Afrikaweg

De vervanging van de verkeersregelinstallatie op de kruising van Leeuwenhoeklaan/Afrikaweg start op maandag 24 oktober en duurt tot donderdag 10 november. Tijdens deze periode staan ook hier de verkeerslichten uit. Ook hier wordt het verkeer dagelijks geregeld tussen 07.00 uur en 19.00 uur door verkeersregelaars. Mogelijk ontstaat er door de werkzaamheden in de spitsperioden enige vertraging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen