Huisartsen in Zoetermeer treffen voorbereiding op inenten

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Afgelopen week is de miljoenste coronavaccinatie gezet. Het gaat om eerste, maar ook om tweede vaccinaties. Het RIVM schat dat er ruim 154.400 Nederlanders twee keer geprikt zijn.

Binnenkort gaan de huisartsen in Zoetermeer coronavaccinaties geven met het vaccin van AstraZeneca.

De huisartsen in Zoetermeer zijn druk bezig met de voorbereidingen. Zo kunnen ze snel starten als het vaccin er is. Er zijn drie groepen die als eerste door de huisarts gevaccineerd worden:

  1. Mensen die geboren zijn tussen 1956 en 1957. Zij krijgen automatisch een brief.
  2. Volwassenen (18-62 jaar) die heel zwaar zijn (met een BMI hoger dan 40)
  3. Volwassenen met het syndroom van Down die thuis wonen.

Zodra het kan, krijgen deze groepen een brief van de huisarts, waarin staat wanneer ze de vaccinatie kunnen komen halen. Vaccineren is niet verplicht. U kiest zelf of u zich laat inenten tegen het coronavirus of niet. Vaccineren is altijd gratis.

Oproep voor inwoners die heel zwaar zijn

De huisartsen in Zoetermeer kennen niet alle patiƫnten die veel overgewicht hebben. Bent u tussen 18-62 jaar en heeft u een BMI (Body Mass Index) van meer dan 40? Meld u zich dan alstublieft bij uw eigen huisarts. Bent u ouder of verzorger van een thuiswonende volwassene met het syndroom van Down? Meld u dan ook bij uw huisarts. De huisarts kan dan voldoende vaccins bestellen. En u of uw kind krijgt automatisch een uitnodiging voor het vaccinatiespreekuur.

Vragen?

Het is begrijpelijk als u vragen heeft en dat u meer informatie nodig heeft voordat u uw keuze maakt. Op www.coronavaccinatie.nl staan de meest gestelde vragen. Ook ziet u wanneer welke groep aan de beurt is en wie welk coronavaccin krijgt. Voor vragen kunt u ook bellen naar 0800-1351

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen