PVV Zoetermeer maakt zich zorgen om cybercriminelen

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

“Uit een bericht van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) op maandag 7 september 2020 blijkt dat ruim twee-derde van de MKB-bedrijven onvoldoende is voorbereid op een cyberaanval.”, schrijft de PVV Zoetermeer in schriftelijke vragen.

PVV Zoetermeer vindt dat zorgelijk aangezien tenminste 1 op de 8 ondernemers in Nederland met cybercriminelen te maken krijgt en de financiële gevolgen voor aangevallen ondernemers zeer groot kunnen zijn.

Om het midden- en kleinbedrijf (MKB) weerbaarder te maken tegen de digitale gevaren die ze lopen, is door het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport in Eindhoven met relevante partners uit het veld van IT-security op dinsdag 8 september 2020 het cyberevent ‘Iedere dag gehacktdag’ georganiseerd. Daar wordt informatie gegeven over onder andere ervaringen, risico’s en oplossingen.

Fractievoorzitter Jeremy Mooiman: “Het is van groot belang om onze Zoetermeerse ondernemers, en in het bijzonder het MKB, te ondersteunen in het weerbaarder worden tegen cybercrime. Deze bedrijven hebben niet altijd de middelen beschikbaar om de digitale veiligheid te versterken. Wij zijn van mening dat hier een taak voor de gemeente ligt om hen te ondersteunen door te faciliteren in cybersecurity kennis en expertise.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen