Politie verricht meerdere aanhoudingen

Foto: Politie.nl

De politie verrichte gisteren meerdere aanhoudingen. Een aanhouding met betrekking tot een gesloten auto en een aanhouding in verband met alcoholgebruik sprongen daarbij het meest in het oog.

Gestolen auto

Gistermiddag controleerde de politie op het Oosterschelde de inzittenden van een Spaans voertuig. Bij bevraging van het kenteken bleek het voertuig als gestolen gesignaleerd te staan. Daarnaast bleek de zevenendertig jarige bestuurster ook gezocht te worden door de Politie Helmond in verband met een andere strafzaak.

De bestuurster werd aangehouden en overgedragen aan de politie eenheid Oost Brabant. Het voertuig werd in beslag genomen en zal teruggaan naar de rechtmatige eigenaar in Spanje.

Alcohol

Later die dag zagen agenten op de Sullivanlijn een voertuig geparkeerd staan en het vermoeden bestond dat er door de inzittenden alcohol genuttigd werd. Korte tijd later zagen agenten het bewuste voertuig rijden op het naastgelegen parkeerterrein van het winkelcentrum Noordhove.

Bij het zien van de politie koos de bestuurder het hazenpad en ging er rennend vandoor. Na een korte achtervolging lukte het om de zevenentwintig jarige bestuurder aan te houden op de Scharounlijn. De indicatieve test wees uit dat de man onder invloed verkeerde van middelen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Er werd voor meerdere feiten proces verbaal opgemaakt. Bloedonderzoek zal moeten uitwijzen of de grenswaarden voor rijden onder invloed zijn overschreden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen