Na Frank van Gils (Manchester City) nog een grote speler naar SV Oosterheem

Fred van Dokkum
Fred van Dokkum
Foto: SV Oosterheem / fotograaf Philip Bras

Na het aantrekken van Frank van Gils (oud-speler Manchester City) ziet er het er naar uit dat nog een ‘grote speler’ de selectie van zaterdag 4e klasser SV Oosterheem komt versterken. De speler in kwestie heeft zich in ieder geval persoonlijk gemeld bij hoofdtrainer Fred van Dokkum en er is een goed gesprek geweest.

Welke speler in kwestie het betreft daar wil de 54-jarige Scheveningse oefenmeester zich niet al teveel over uitweiden. ‘We willen onze selectie – ook met het oog op volgend seizoen – graag in tact houden en het liefst uitbreiden. Hiermee zijn we als SV Oosterheem op de goede weg. Wanneer ik hier nu vlak voor de derby van zaterdag tegen FC Zoetermeer een naam ga noemen, dan gaat dit als een lopend vuurtje door het Haagse en Zoetermeerse voetbalwereldje en verstoort dit het proces waar we nu als TC (Technische Commissie red.) van SV Oosterheem in zitten. Bovendien moet je ook geen slapende honden wakker maken. Clubs als Scheveningen, WV/Kranenburg, DSO, DWO, FC Zoetermeer en BSC ‘68 lezen ook kranten en via het internet en social media verspreiden dit soort berichten zich vandaag de dag razendsnel.’, aldus van Dokkum.

Fred van Dokkum

Van Dokkum volgt zijn relaas: ‘Wat ik wel kan vertellen is dat ik deze week een heel goed en veelbelovend gesprek met deze jongen heb gehad en als dit allemaal rond komt de club SV Oosterheem een goudmijn in handen heeft. Deze jongen is begin 30, heeft in de Nederlandse eredivisie gespeeld en is daarna verkast naar Spanje om een aantal seizoenen uit te komen voor een club in de primera division. Inmiddels staat zijn professionele voetbalcarrière op een wat lager pitje en is hij sinds een aantal maanden naar Zoetermeer verhuisd om zich hier te richten op zijn maatschappelijke carrière.’

Of de speler in de derby van a.s. zaterdag tegen FC Zoetermeer al mee doet, daar kan van Dokkum nog geen definitieve uitspraak over doen. ‘Ik heb redelijk tot goede hoop en als deze topper speelgerechtigd is dan speelt hij natuurlijk. Mocht het derhalve niet lukken, dan heb ik nog altijd mijn selectie waar ik uit kan putten. Gelukkig hebben we nagenoeg geen blessures, dus ook dan gaat het helemaal komen’, aldus van Dokkum.

Frank van Gils

De wedstrijd SV Oosterheem – FC Zoetermeer wordt zaterdag 31 maart gespeeld. Aanvang: 14.30uur, Buytenparklaan 7a, Zoetermeer (nabij Snowworld)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen