D66: Inwoners Zoetermeer verdeeld over de HollandOutletMall

Holland Outlet Mall (impressietekening Provast)
Holland Outlet Mall (impressietekening Provast)
Foto: Provast

Inwoners van Zoetermeer zijn verdeeld over de HollandOutletMall. Dat bleek uit een peiling van D66 bij het winkelpubliek in het Stadshart. “Er lijken net zoveel voorstanders als tegenstanders te zijn voor de komst van een FactoryOutletCenter in het Woonhart“, legt D66 fractievoorzitter Cora Huijbens uit, “De meningen op straat zijn stevig verdeeld. Wij maken een rondje door de stad en praten ook met tal van belanghebbende partijen voordat wij onze mind opmaken.

Holland Outlet Mall

De komst van de HollandOutletMall (HOM) leeft wel onder de bevolking. Dat bleek uit de drukte bij de kraam van de D66 fractie op het Stadhuisplein. Voor- en tegenstanders gingen daar heftig met elkaar in discussie. “Een FactoryOutletCenter kan Zoetermeer op de kaart zetten, meer publiek uit een grote regio trekken, het is ook voor Zoetermeerders daar leuk winkelen, en door combinatiebezoek kunnen het Stadshart en de Dorpsstraat er ook profijt van hebben”, was het verhaal van de voorstanders. En de tegenstanders zetten daartegenover: “Het verkeer loopt vast, te weinig parkeergarages met overal straks betaald parkeren, er staan nu al teveel winkels leeg in Stadshart en Dorpsstraat, en combinatie-bezoek is twijfelachtig, bezoekers maken niet de oversteek naar het Stadshart.”

D66 in gesprek

Deze weken praat D66 ook nog met de winkeliersverenigingen van de Dorpsstraat en wijkcentra, en met de eigenaren van het Stadshart die bezorgd zijn over de komst van de HOM. Daarnaast is D66 ook het gesprek aangegaan met de eigenaar van het Woonhart die enkele jaren terug initiatiefnemer van de Outletplannen was. Ook zijn er contacten met omliggende gemeenten. Begin december gaat de gemeenteraad in discussie met het College van B&W of de HOM er niet óf wel moet komen en zo ja, onder welke voorwaarden.

Basis CMYK

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen