Zó! stelt vragen over klachten over superharde muziek

Foto: Zo! Zoetermeer

Bij Zó! Zoetermeer zijn klachten gemeld over superharde muziek. Het betreft drie achtereenvolgende weekeinden op het evenemententerrein in het Van Tuyllpark. Bewoners van Oosterheem zeggen dat zij “tot ’s avonds laat opgezadeld worden met het doordreunen van m.n. de zware bas-tonen. Dit is zo overheersend en storend, dat een normaal gesprek voeren in de woonkamer nauwelijks mogelijk is.”

De fractie van Zó! Zoetermeer heeft daarover de volgende vragen:

  1. Als er evenementen zijn in het Van Tuyllpark wordt er dan – regelmatig en/of steekproefsgewijs gecontroleerd – of er niet meer lawaai wordt gemaakt dan is afgesproken? Op welke manier vindt handhaving plaats?
  2. In het bestemmingsplan en in het evenementenbeleid zijn geluidsnormen afgesproken. Is wel eens onderzocht of deze normen het gewenste effect be­reiken? Met andere woorden is het met het toegestane aantal decibellen mo­gelijk om in Oosterheem binnenshuis een normaal gesprek te voeren?
  3. Afgesproken is dat mensen die geluidsoverlast ervaren dit kunnen melden bij de Omgevingsdienst Haaglanden. Wat doet de omgevingsdienst precies na zo’n melding? Wordt er direct gemeten? Neemt men contact op met de orga­nisatie? Wij horen graag welke procedures er gelden voor het afhandelen van dergelijke klachten.
  4. Hoewel is afgesproken dat mensen geluidsoverlast kunnen melden bij de omgevingsdienst – de ODH geeft zelf aan dat het 24×7 kan – is dat op de website van de gemeente niet of in ieder geval niet makkelijk te vinden. Als je zoekt op ‘geluidsoverlast’ kom je pas na heel veel scrollen op de volgende pagina: http://www.zoetermeer.nl/inwoners/producten-a-z_45918/product/milieuvervuiling-melding_233.html

Op deze pagina (zie ook de volgende pagina) lijkt de informatie behoorlijk achterhaald. In ieder geval wordt de Omgevingsdienst Haaglanden niet ge­noemd. Is het college bereid om de mogelijkheden om informatie voor bewo­ners (wat te doen bij geluidsoverlast, wat gebeurt er met uw klacht, etc.) te actualiseren en makkelijker vindbaar te maken?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen