Dronken en Driften

Foto: Politie Zoetermeer

“In de nacht van zaterdag op zondag werd er door ons toezicht gehouden bij de uitloop van een Club omstreeks 06.00 uur.”, schrijft de Politie Zoetermeer op Facebook. In deze blog vervolgt de politie met de volgende tekst:

“Tientallen auto’s, vol met uitgaanspubliek, die na een nacht stappen vertrekken vanaf een grote parkeerplaats aan de Van Der Hagenstraat in Zoetermeer.

Al snel wordt duidelijk dat hier het gevoel heerst dat ze helemaal vrij zijn op de parkeerplaats. Hard optrekken, rondje rijden en weer herhalen. Dit terwijl er veel mensen naar hun auto’s lopen om naar huis te gaan. Recht voor onze neus, dikke auto, trekt het gas vol open voor onze neus en breekt meer dan 270° uit.

Deze man staande gehouden en een bekeuring gegeven voor het veroorzaken van gevaar of hinder op de weg. Deze bekeuring is hoog en wordt vastgesteld door een officier van justitie. Dezelfde man hebben we ook laten blazen maar bleek net onder de toegestane limiet te zitten.

Nog geen 5 minuten later weer een jonge man, hij probeert tot drie keer toe te driften maar komt niet verder als 180°. Wel heeft hij duidelijk weinig controle over zijn voertuig. Bij staande houding blijkt hij een beginnend bestuurder te zijn en blaast hij een A van aanhouden op de eerste ademanalyse. Dus hij gaat sowieso met ons mee naar het bureau. Daar blijkt dat hij 375 ug/l blaast bij een tweede ademtest. Een beginnend bestuurder mag niet meer dan 88ug/l blazen. Van deze jonge man is direct zijn rijbewijs ingevorderd.

Voor hem betekend dit, met de taxi naar huis, een hoge boete voor zijn verkeersgedrag, een boete voor het rijden met teveel alcohol op en een zeer dure cursus voor de boeg voor hij weer zijn rijbewijs terug krijgt.

Uiteraard pakken we het liefst iedereen aan maar in de praktijk is dit helaas niet haalbaar.

Goed gewerkt, natuurlijk, maar belangrijker is de boodschap hierachter. Gedraag je in het verkeer en laat je rijden na een avond uit!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen