Excursie Park Kasteel Duivenvoorde

Een blik op de landelijke omgeving om Kasteel Duivenvoorde heen
Een blik op de landelijke omgeving om Kasteel Duivenvoorde heen
Foto: Redactie Zoetermeer

Groei &Bloei organiseert op zaterdag 11 juni een excursie met rondleiding van 10.00 – 12.00 uur naar Park Kasteel Duivenvoorde Laan van Duivenvoorde 4 te Voorschoten.

U gaat op eigen gelegenheid, verzamelen voor deingang van het Park. Leden betalen 7.50 euro en niet leden 12.50 euro.  Aanmelden via het inschrijfformulier op de website, het secretariaat 079-3315123 of info@ zoetermeer.groei.nl

Landschapsarchitect

In de 19de eeuw transformeerde landschapsarchitect David Jan Zocher jr. de formele baroktuin uit de 18de eeuw tot een Engels landschapspark. In de loop der tijd verloor het park echter veel van zijn natuurlijke levenskracht en raakte wat in zichzelf gekeerd. In het parkherstelplan zijn nieuwe vitaliteit, structuur en ruimtelijkheid de voornaamste ingrediënten. Het meest opvallend is het herstel van veel paden en lanen en het aanleggen van nieuwe paden. Nieuw zijn ook de vele bankjes die wandelaars de gelegenheid geven om in alle rust van het park met zijn prachtige doorkijkjes te genieten. Op sommige plekken zijn bosschages verwijderd en elders zijn bomen en heesters geplant.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen