Gratis cursus Politiek Actief voor Zoetermeerders

Foto: PR Gemeente Zoetermeer

Op woensdagavond 9 november 2016 start de gratis cursus Politiek Actief.  De gemeenteraad organiseert deze cursus om inwoners van Zoetermeer de gelegenheid te bieden een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Ook als u wilt weten hoe u bijvoorbeeld meer invloed kunt uitoefenen op de lokale besluitvorming, is de cursus zeer geschikt.

Tijdens zes avonden vergroot u uw kennis over de politiek in het algemeen, leert u meer over de gemeentelijke politiek en leert u vaardigheden, zoals lobbyen en debatteren. De cursus wordt gegeven door de organisatie ProDemos en vindt plaats in de raadzaal van 19.30 – 22.00 uur op:

Data Politiek Actief

woensdag 9 november: introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting

woensdag 16 november: de gemeente

woensdag 23 november: de gemeenteraad

woensdag 30 november: lobbyen bij de gemeente

woensdag 7 december: debatteren

maandag 19 december: raadsvergadering bijwonen

Doet u mee?

Doet u mee? Kijk voor meer informatie over de cursus Politiek Actief en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden op www.raadzoetermeer.nl. Aanmelden kan tot 31 oktober 2016. Er kunnen maximaal 25 inwoners meedoen. Zijn er minder dan 12 deelnemers, dan kan de cursus helaas niet doorgaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen