Spetterende afsluiting succesvol NJJK voor WVZ zwemteam

Zwemteam WVZ (foto: WVZ)
Foto: Foto: WVZ

Dat estafette zwemmen leuk kan zijn bleek vorig weekend wel op het NJJK. In een knap gezwommen race zwommen de meisjes jeugd (Christy Geurts, Inge Vieveen, Rosey Metz en Chefanja Nunes) naar de overwinning in een nieuw Nederlands record op de 4x100m vrije slag.

Spektakel bij jongens junioren

Ook bij de jongens junioren was er spektakel. Geen goud, maar zilver bij dezelfde afstand 4x100m vrije slag op een wijze welke liet zien dat de estafette zwemmen Thomas Jansen, Adriaan Provó Kluit, Max Visser en Tygo van Hassel) onvermoede krachten naar boven kan brengen. Eerder het weekend had dit viertal al een bronzen medaille gezwommen op de 4x200m vrije slag.

Zwemteam goed begonnen

Het weekend was op donderdag 26 januari al goed begonnen met goud en een Nederlands Record bij de meisjes jeugd 4x100m wisselslag. Het WVZ team (Marlinde Beukers, Rosey Metz, Chefanja Nunes en Inge Vieveen) zwom al meteen het record van het WVZ team van vorig jaar uit de boeken. Ook de jongens junioren zwommen zich op deze afstand op het podium. Adriaan Provó Kluit, Scott Jansen, Thomas Jansen en Tygo van Hassel leverde ook op de 4x100m wisselslag een mooie bronzen plak op.

In totaal namen vanuit WVZ 10 estafette teams deel, waarvan dus de helft zich op het podium wist te zwemmen: een uitstekend resultaat!

Individuele successen

Ook individueel viel er veel te genieten van mooie resultaten en goed gezwommen races.

De jongste zwemmers die allen voor het eerst debuteerde op een NJJK kwamen allemaal uitstekend voor de dag. Abel te Riele haalde zowel zilver op de 1500m vrij slag als de 200m wissel slag. Jelsie van Ruijven haalde een zilveren en twee bronzen medailles op resp. de 200m schoolslag, de 50m en 200m rugslag. Ook Nurlaylah Kartosentiko lukte het om op haar favoriete 100m vlinderslag een bronzen medaille te halen. De andere zwemmers Bart Pardon, Anthony Kraag en Tim Borselaer zwommen alle drie uitstekende persoonlijke records.

Zwemteam WVZ (foto: WVZ)

Paralympische klasse succesvol

Bij de junioren 2 werden alle WVZ medailles binnengehaald door Feija de Bruin. Als een van de jongsten binnen de paralympische klasse wist ze 4 bronzen medailles te halen op de 200m en 400m vrij slag, 100m vlinderslag en 200m wisselslag. Dylan Jansen zwom vier en Irma van der Wulp vijf persoonlijke records.

Junioren zwemmen snel

Bij de junioren 3 was er twee keer goud voor Adriaan Provó Kluit op de 100m en 200m rugslag. Scott Jansen zwom zes persoonlijke records en op 4 nummers in de top 10. Bij de junioren 4 was er 1 keer goud, 3 keer zilver en 1 keer brons voor Thomas Jansen. Tygo van Hassel zwom twee en Max Visser vijf persoonlijk records. Bij de jeugd waren het de RTC Den Haag meiden die de medailles voor WVZ wisten te winnen. Rosey Metz haalde 3 keer goud op alle schoolslag nummers. De 50m schoolslag was ook een nieuw kampioenschapsrecord.

Twee keer goud voor Claire

Twee keer goud was er voor Claire, Niet geheel onverwacht op beide wisselslagnummers. Met de winst op de 200m wissel verbeterde ze ook het Nederlands Record en kampioenschapsrecord. Daarnaast wist ze ook nog zilver op de 100m schoolslag en brons op de 200m rugslag te halen.

Veel medailles

Vlinderslag specialiste Chefanja Nunes wist op alle afstanden een andere medaille te halen: goud op de 50m, zilver op de 100m en brons op de 200m vlinder. Samen met de 2 bronzen medailles op de 50m en 100m rugslag werd zij het vaakst naar de medailleceremonie geroepen.

Ook Inge Vieveen was succesvol. Ze haalde naast een zilveren medaille ook een flink persoonlijk record op de 800m vrij. Brons was er op de 50m schoolslag, 200m en 400m wisselslag.

Bij de jongens jeugd was het Klaas Arkesteijn die verraste met zilver op de 50m vrij slag.

Door Grace Anderson, Marlinde Beukers, Jasper Breugem, Eline Duynisveld, Christy Geurts, Noah Legerstee, Joost de Roy van Zuydewijn, Sanne van Ruijven en Dylano Termoshuizen en werden mooie races neergezet met vaak ook nieuwe persoonlijke toptijden.

Totaalbalans

De totaalbalans opmakend kunnen we terugkijken op een bijzonder geslaagd NJJK. De aan het begin van het seizoen neergezette doelstelling van 15 medailles werd ruimschoots overtroffen met een uiteindelijk totaal van 39 (11 keer goud, 11 keer zilver en 17 keer brons). Bijzonder was ook het grote aantal estafette teams wat we in konden zetten. Alles bij elkaar, samen met de uitstekende sfeer zorgde voor een weekend om niet snel te vergeten.

Reacties

article
6853
Spetterende afsluiting succesvol NJJK voor WVZ zwemteam
Dat estafette zwemmen leuk kan zijn bleek vorig weekend wel op het NJJK. In een
https://zoetermeer.nieuws.nl/sport/6853/spetterende-afsluiting-succesvol-njjk-wvz-zwemteam/
2017-02-06T17:53:29+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/397/2017/02/06175236/2017.NJJK-kb-groepssfoto-klein.jpg
Nieuws, Sport