ALTV tennistalenten naar WK in Spanje

Foto: ALTV

Deze week vindt in het Spaanse Valencia het WK padel plaats voor junioren. Voor de eerste maal doet ook een Nederlands team mee.

Bondscoach Ewan Watson heeft vier jongens en vier meisjes geselecteerd om met ruim 1500 andere jongeren vanuit de hele wereld de strijd aan te binden in de glazen kooi die het padelveld omsluit. Drie van de vier jongens tennissen en padellen in Zoetermeer bij ALTV. Danill van Dijk en de broertjes Mats en Kai Groen blijken naast hun tennistalent ook uitstekende beoefenaars van de padelsport te zijn.

Kai Groen (ALTV) en Thijs Roper (LTV Maarn) in actie

Naast het toernooi voor landenteams waar Nederland aan meedoet is er ook een open toernooi. De padelsport is met name in het thuisland Spanje heel groot en dat land is dan ook de absolute favoriet in de diverse leeftijdscategorieƫn. De Nederlandse jongens moeten ondermeer aantreden tegen landen als Belgiƫ en Engeland. Landen waar de sport net als in Nederland nog in de kinderschoenen staat, maar waar het padel wel enorm aan populariteit aan het winnen is.

Mats Groen en Danill van Dijk (beiden ALTV) voorafgaande aan hun wedstrijd

In hoeverre Danill, Mats en Kai straks steeds meer het padel boven het tennis zullen verkiezen bij ALTV zal wellicht mede afhangen van hun ervaringen deze week in Valancia.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden