Rayan Laghmich pakt goud op Open Karate Cup Sittard

Zaterdag 15 december jl. vond de 12e editie van de internationale Karate Cup Sittard plaats. Dit hoogstaand kumite toernooi is elk jaar weer een groot spektakel en trekt vele nationale en internationale top karateka’s.

Dit jaar telde het evenement 450 deelnemers uit 6 landen en was door België overigens aangewezen als meetmoment. Rayan Laghmich, uitkomend voor Unity’99 Rotterdam, reisde afgelopen weekend af naar Sittard om daar deel te nemen aan het laatste toernooi van dit jaar.

Rayan kwam uit in de categorie jongens 12-13 jaar -40kg. Zijn poule telde maar liefst 19 topkaratekas uit België, Nederland en Duitsland. De concurrentie was groot en het niveau zeer hoog. Toch wist Rayan, door slim en tactisch karate alle wedstrijden in de voorrondes met winst naar zich toe trekken. Hierdoor plaatste hij zich voor de finale later op de dag. Tijdens deze finale, welke werd gehouden in de spotlights en tussen rook- en vuurwerkfonteinen, liet Rayan zich van zijn beste kant zien en vocht voor wat hij waard was! Oppermachtig en zelfverzekerd opende hij de score tegen zijn kop grotere Belgische tegenstander! Rayan wist zijn voorsprong te behouden en werd zo de terechte kampioen van dit toernooi! Rayan neemt voor de derde maal op rij het goud vanuit Sittard mee naar huis.

Rayan bedankt zijn club Academie Unity99 Rotterdam en zijn sponsors Arawaza en Nihon Sport voor hun steun.