ALTV trots op haar jeugd

Jade Groen
Jade Groen
Foto: ALTV

Aan het eind van het jaar houdt ALTV voor haar jeugdleden het traditionele kerstdiner. Waarbij teruggekeken gaat worden op een mooi jaar. Dat belooft een zeer feestelijke aangelegenheid te worden, niet alleen vanwege het allesoverheersende kerstgevoel, maar zeker ook vanwege de groei van het aantal jeugdleden zowel qua aantal als qua tennisniveau.

Terwijl de Koninklijke Nederlandse Tennisbond (de KNLTB) beleidsplannen ontwikkelt om de daling van het aantal jeugdleden te stoppen, groeit het aantal jonge tennissers bij ALTV gestaag. “Afgelopen maand liepen er zo’n zeven hele jongen kinderen van vier/vijf jaar de hal binnen om kennis te maken met de sport.” vertelt trainster Susanne Esser trots. “We zijn sinds enkele maanden begonnen met de trainingen voor de allerjongsten, het zogenaamde tennis-blauw. Geweldig leuk”.

Ook bij de oudere junioren ziet ALTV het heel goed gaan. De club kende zowel in het voorjaar als in het najaar een groot aantal kampioenteams en vanuit de tennisschool ‘Together’ stoot er steeds meer talent door naar de nationale top. Bij de jongens behaalden Cian Mikkelsen en Yannick Stoltz in het nationale wintercircuit successen en bij de meisjes is Jade Groen de absolute topper. Jade wist zich de afgelopen maanden tot twee maal toe te plaatsen voor het zogenaamde winter A-circuit en plaatste zich daardoor voor de masters. Uiteindelijk werd zij in de categorie meisjes t/m 14 zevende. Een uiterst knappe prestatie, waarmee Jade in de voetsporen treedt van Dainah Cameron.

Jade Groen

Dainah, net als Jade begonnen als jeugdlid van ALTV, werd vorig jaar tweede bij de NK en staat momenteel opnieuw bij de beste zestien Nederlandse tennisvrouwen die deze week in Alphen strijden om de nationale titel. Trainer André de Mos is ook lovend over de grote groep talenten die momenteel fanatiek traint in de luchthal op het Vernedesportpark . De ALTV-trainer gelooft dat ook uit die groep het nodige talent zich verder zal ontwikkelen en nodigt belangstellende en beginnende tennissers uit eens te komen kijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen