Yoga is er ook voor mannen

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

“In een onderzoek kwam naar voren dat maar 80% van de mannen die geïnteresseerd in, of toe zijn aan yoga zijn de stap naar de yoga niet nemen. Veelal uit “vooroordelen ”en onwetendheid wat yoga hen zou kunnen bieden, vandaar deze actie en oproep: Yoga voor mannen.”, zegt Caroline Kimmerle van Studio Citta.

Ze vervolgt: “Wat kun je van yoga verwachten: verbeteren van flexibiliteit, de opbouw van kracht, uithoudingsvermogen en mobiliteit. Het verminderen van blessures, verbeteren van prestaties bij andere sporten. Het verhogen van concentratie vermogen, ontspanning, even tot je zelf komen. De combinatie van rust, kracht, lenigheid, bewustwording en ontspanning maakt dat yoga is denk ik voor iedereen. De redenen waarom mannen niet aan yoga zouden willen doen komen meestal voort uit onwetendheid of voordelen, daarom heb ik een paar ideeën over yoga op een rij gezet.”

Yoga en mannen

Yoga is een mannending. Meer dan 2000 jaar werd deze Hindoeïstische leer enkel door mannen beoefend. Tot 1937 toen Indra Devi als eerste vrouw werd toegelaten om yoga te studeren door Sri Krishnamacharya. Tegenwoordig wordt Yoga in Nederland veel meer door vrouwen dan door mannen gedaan. Het blijkt nu dat de mannen hun come back in de yoga hebben gevonden, van zakenman tot beroemdheden, politici en sporters, Louis van Gaal, voormalig bondscoach van het Nederlands elftal liet zijn mannen tijdens de warming-up verschillende yoga oefeningen doen, en vlak voor de wedstrijd de zonnegroet. Volgens deze leer helpt het spelers om een goede focus te vinden voor de wedstrijd. Ook Nederlandse Militairen gaan naar Yoga.

Mannen denken vaak dat Yoga te spiritueel is. Spiritualiteit is het geestelijk fijnstoffelijke werkgebied dat zich bezighoudt met het pure bewustzijn. Het is de relatie tussen wat gedacht, gevoeld, geweten en ervaren wordt ofwel het bewustwordingsproces van een wereld die wij zelf geschapen hebben en herscheppen. Kortom niets zweverigs maar meet beide veten op de aarde staan en kracht voor je dagelijkse bestaan.

Mannen denken bij yoga vaak aan wierook en kaarsjes in duffe donkere ruimtes. Yoga is een van de meest innovatieve “sporten” en het meest commercieel succesvolle product van 2017. De populariteit van yoga zorgt ook voor wildgroei van yoga studio’s en verandering in stijl en sfeer. Van wierook met kaarsjes naar Industrial en hele chique studio’s.

Studio Citta wil duidelijk maken dat yoga voor iedereen een groot potentieel aan kracht, rust en energie bevat, het is een fantastisch instrument om in het moderne leven in te zetten als bouwsteen voor een gelukkig leven en goed mogelijke gezondheid. Dit heeft de yoga door de eeuwen heen bewezen, ze heeft het niet nodig om met accessoires en mee gaan met trend zich te promoten. Studio Citta biedt Yoga voor Mannen aan onder deskundige leiding in een prettige omgeving. De opbouw van de lessen is langzamer om de spieren los te maken en de houdingen zijn minder gracieus en gecompliceerd maar eenvoudig en doeltreffend.

Eerste les Yoga voor mannen

Maandag 19 november om 21.00 uur start de eerste les Yoga voor Mannen. Studio Citta nodigt alle geïnteresseerde mannen uit voor vrijblijvende kennismaking en geeft als cadeau 50% korting op de eerste maand bij het aangaan van een lidmaatschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen