Lisa Hoeverts (15) naar het Europese Kampioenschap Little League Softbal te Breda

Foto: Lisa Hoeverts

Lisa Hoeverts gaat vanaf volgende week woensdag naar het EK Little League (leeftijdscategorie 15/16 jaar) met het regioteam South West Thunders (SWT).

Afgelopen april werd ze al samen met de Nederlandse Softbal selectie voor meisjes onder 16 jaar Europees Kampioen op het PONY (Protect Our Nation Youth) League toernooi in Praag, Tsjechië.

Lisa vormt samen met 12 andere meiden het Senior League team “South West Thunders” voor de regio Rotterdam / Den Haag. In het Pinksterweekend speelde ze samen met dit team voor het Nederlandse Kampioenschap Little League in Almere.

Op de zaterdag werden beide wedstrijden (6-2 en 9-6) door haar team gewonnen van respectievelijk de Brabantse en de NoordHollandse selectie, waarbij Lisa in de eerste wedstrijd als werpster werd ingezet. Op de zondag werd de finale na een kleine achterstand (1-2) pas in de laatste, gelijkmakende 4e inning omgezet in een 3-2 overwinning, waardoor Lisa samen met haar team Nederlands Kampioen is geworden. Hierdoor kwalificeerde het SWT team zich voor het Europese Kampioenschap in Breda, dat van 12 juli t/m 15 juli zal worden gehouden.

Indien Lisa en haar team het goed doen op het EK en Europees Kampioen worden, dan mogen ze naar Amerika, waar eind juli / begin augustus de Wereld Kampioenschappen Little League “Seniors” gespeeld zullen worden. Vorig jaar is Lisa al naar Amerika geweest waar zij toen met haar team SWT ”Juniors” deelnam aan de World Series Little League “Junior League” in Kirkland, Washington, in de buurt van de stad Seattle.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen