Goede Doelen fietstochten voor Egelopvang in Zoetermeer

Foto: Toervereniging Zoetermeer77

Op donderdag 10 mei 2018, Hemelvaartsdag, organiseert Toervereniging Zoetermeer’77 haar jaarlijkse Goede Doelen fietstochten. Voor dit jaar is als goede doel gekozen de Egelopvang in Zoetermeer.

Er is keuze uit drie volledig gepijlde routes van totaal 30, 60 of 90 kilometer. Voor elke route is een GPX beschikbaar. De drie routes gaan door het landelijke gebied rondom Zoetermeer. De deelnemers kunnen onderweg genieten van de natuur, het landschap en de statige boerderijen langs de oude landelijke wegen. Op verschillende locaties langs de routes zijn lekkere streekproducten te koop.

Familietocht: 30 kilometer

De 30 kilometer is ideaal voor een familietocht. De route gaat vanaf Zoetermeer richting Stompwijk, door de polder, langs Boerderij ’t Geertje naar Zoeterwoude en Weipoort met z’n statige boerderijen. Na de stop bij een ijsboerderij gaat de route door de weilanden naar Hazerswoude en Benthuizen. Via Noordhove komen de deelnemers weer in Zoetermeer.

E-bikes en meer: 60 kilometer

De 60 kilometer route is ideaal voor mensen met een E-Bike. De route is tot aan Hazerswoude gelijk aan de route van de 30 kilometer. Vanaf dat punt gaat deze route richting Boskoop en Moerkapelle, voordat de terugweg naar Zoetermeer weer begint.

Kilometervreters: 90 kilometer

De 90 kilometer route, speciaal voor de kilometervreters, gaat vanaf Moerkapelle naar het Zevenhuizen. Na de koffiestop gaat de route via het Bergse Bos langs de Ackerdijkse Plassen naar Zoetermeer waar aangesloten wordt op de 60 km route.

Doe mee

Kortom het zijn drie schitterende routes voor de familiefietsers, E-bikers en kilometervreters. Starten kan vanaf 10.00 uur tot 11.00 uur (90 km) en om 12.00 uur (30 of 60 km) bij het clubhuis van TV Zoetermeer ’77, Buytenparklaan 9b in Zoetermeer. Inschrijfgeld is € 4,= / NTFU leden € 3,=. Deelname voor kinderen t/m 12 jaar is gratis. De volledige opbrengst komt ten goede aan Stichting Egelopvang Zoetermeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen