Nicky Gerritsen pakt Brons in Duitsland

Foto: Fouzia Charaka

De Zoetermeerse karateka Nicky Gerritsen van de karate Academy Unity99 te Rotterdam, wist afgelopen zaterdag 7 april tijdens de 25e editie van de ‘Krokoyama Cup’ in Koblenz Duitsland een fantastische prestatie neer te zetten.

Met 668 deelnemers, vanuit 168 clubs uit 12 landen was dit een toernooi met een sterk internationaal bezet deelnemersveld.

Zelfvertrouwen

Nicky kwam uit in de categorie kumite meisjes U18 + 59kg met maar liefst 30 deelnemers. Vol zelfvertrouwen en goede moed ging zij de uitdagingen aan in deze zware poule. Scherp en gefocust wist zij haar eerste tegenstander uit Zwitserland te verslaan.

Vastberaden

Dit smaakte naar meer en Nicky was in vorm. Vastberaden ging ze haar tweede partij tegemoet en wist deze zinderende strijd met een ruime overwinning dan ook volledig naar zich toe te trekken! Door naar de halve finale.

Halve finale

In deze partij waren beide dames wat voorzichtig. Uiteindelijk was dit hun kans voor een finaleplek. Van beide kanten werden er geen scores gemaakt en werd de winnaar bepaald op Hantai (scheidsrechters beslissing). Verassend genoeg ging de winst naar de tegenstander. Nicky mocht zich klaarmaken voor de kleine finale, de directe strijd om de derde plaats.

Kleine finale

In deze spannende wedstrijd was Nicky zeer gedreven. Ondanks een achterstand wist zij terug te komen met een prachtige Ippon waardoor de stand gelijk werd. Omdat Nicky kosten wat kost haar lot niet weer in handen van de scheidrechters wilden leggen, gaf zij alles tot in de laatste secondes. En met succes. Met nog maar 04 sec op de klok, maakt Nicky wederom een schitterende Ippon en de winst was een feit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen