Europacup tafeltennis: Enjoy & Deploy Taverzo treft Franse topploeg bij de laatste 8 in Europacup

Met een 3-1 overwinning wist Enjoy & Deploy Taverzo ook de thuiswedstrijd te winnen tegen het Schotse Drumchapel Glasgow. In de volgende ronde wacht het Franse Istres, waarbij op 12 januari de thuiswedstrijd zal worden gespeeld.

In de eerste 3 wedstrijden troffen alle spelers een andere tegenstander aan dan 3 weken daarvoor in Glasgow. Aanvankelijk leek Kalinikos Kreanga snel een einde te maken aan mogelijk stille hoop van de Schotten. Na twee moeizame games liet Liu Song echter zien waarom op voorhand werd gevreesd voor zijn komst. Met snelle aanvallen wist hij de spanning terug in de wedstrijd te brengen.

Als Kreanga alsnog in de 4e set de winst naar zich toe trekt is het de beurt aan Jakub Folwarski en David McBeath. De Engelse international en de verdediger van Enjoy & Deploy Taverzo laten het aankomen op een hele spannende wedstrijd die met het kleinst mogelijke verschil naar de Engelsman gaat. Eerder in de 4e game had Folwarski het bereiken van de 4e ronde al binnen handbereik, maar wist hij een matchpoint niet te verzilveren.

Dorian Nicolle behaalde met een 3-0 overwinning op de jonge Yaser Razouk alsnog het beoogde ticket voor de volgende ronde binnen voor de Zoetermeerse ploeg, waarna ook Kalinikos Kreanga in een fraaie wedstrijd tegen David McBeath kon laten zien wat hij kan. Coach Ruud van Graafeiland: “Door de geboorte van zijn dochter Evi ontbrak Sven Groot en mocht ik andermaal het stokje overnemen en ben trots op wat de mannen vandaag hebben laten zien. De gekozen tactiek pakte goed uit en Kuba wist ondanks het uiteindelijke verlies een belangrijk fundament neer te zetten voor het ticket naar de volgende ronde. We gaan door deze overwinning met een goed gevoel de kerstperiode in en ons in alle rust voorbereiden op de professionals uit de Franse Pro A.”

1-0 KREANGA Kalinikos – LIU Song 11-3 11-5 9-11 11-7
1-1 FOLWARSKI Jakub – McBEATH David 12-10 7-11 11-7 10-12 9-11
2-1 NICOLLE Dorian – RAZOUK Yaser 12-10 11-6 11-9
3-1 KREANGA Kalinikos – McBEATH David 11-7 11-9 11-5