Valerie van Roon maakt seniorendebuut op EK Zwemmen

Valerie van Roon
Valerie van Roon
Foto: WVZ

Valerie van Roon, zwemster bij WVZ en trainend bij het NTC Amsterdam, is zondag met veel winterse vertraging vanaf Schiphol met team NL naar Kopenhagen vertrokken. Vanaf woensdag 13 december tot en met zondag 17 december vindt het EK kort bad plaats in de Royal Arena in de Deense hoofdstad. Valerie maakt hier haar seniorendebuut op Europees niveau.

Op woensdag trapt zij af op de 50m schoolslag. Donderdag komt zij in actie op de 100m wisselslag, terwijl zij op vrijdag mee doet op de 4x50m vrije slag estafette dames. Tijdens het toernooi zal de indeling van het estafetteteam bekend worden gemaakt. Op zaterdag heeft zij een vrije dag waarna zij op zondag het kampioenschap zal afsluiten op haar favoriete afstand, de 50m vrije slag.

Valerie van Roon

Valerie maakt deel uit van de Nederlandse zwemploeg o.l.v. hoofdcoach Marcel Wouda. Naast een aantal debutanten maken ook ervaren zwemtoppers zoals Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo deel uit van deze zwemploeg . WVZ wenst Valerie heel veel succes in Kopenhagen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen