Rayan pakt brons op Belgium Open Championship

Rayan Laghmich

Zondag 5 november jl. vond in de Sportoase Leuven te België de 12e International Belgian Open Karate – kumite 2017 plaats. Een groot en zwaar bezet internationaal karate kampioenschap met dit jaar 101 aanwezige clubs uit 14 verschillende landen en 521 deelnemers.

Het is elk jaar weer een flinke uitdaging om op dit toernooi een podiumplek te kunnen bemachtigen. Dit vanwege het feit dat er voor elke leeftijdscategorie maar in twee gewichtsklassen kan worden gestreden waardoor er grote poules ontstaan, en mede doordat dit een internationaal geliefd toernooi is en het gemiddelde niveau dan ook zeer hoog ligt.

32 deelnemers

Rayan Laghmich, uitkomend voor Unity99 te Rotterdam, was ingedeeld in de categorie Boys U12 plus 33 kilo. Deze poule telde maar liefst 32 strijdlustige deelnemers. De eerste wedstrijd van Rayan uit Zoetermeer was tegen België. Rayan stond te popelen en was er helemaal klaar voor. Hij won dan ook daadkrachtig met 5-1 en de toon was gelijk gezet.

Goed ritme

De tweede wedstrijd was tegen Nederland en Rayan zat nog lekker in het ritme. Door solide karate wist hij zijn tegenstander met 3-0 te verslaan en plaatste zich voor de volgende ronde. Deze ronde ontglipte hem de winst helaas met een nihil verschil. Nu was het zaak om zichzelf weer te herpakken voor de herkansingen. Met succes want hij maakte van de herkansingen weer een fantastisch spektakel.

Brons

Zijn eerste wedstrijd won hij overtuigend van wederom een Belg met maar liefst 10-0 op het scorebord en een grote glimlach op zijn gezicht! De kleine finale was de volgende halte. Na 4 mooie wedstrijden gedraaid te hebben kon hij deze laatste partij onmogelijk nog uit handen geven. Tactisch en doordacht won hij met 2-0 en na een lange weg was dan het brons de beloning.