Judoka Kai Sei op instaptoernooi JBN

Foto: Kai Sei

Afgelopen zondag 15 oktober jl. was voor de Kai Sei judoka het eerste (instap) toernooi van het nieuwe seizoen. De opzet van dergelijke toernooien is vooral ervaring op doen om zo stapsgewijs verder te komen in het wedstrijdjudo.

Het geheel wordt verzorgt en valt onder de verantwoording van de Judo Bond Nederland (JBN).

Zondag 15 oktober deden drie judoka van Budoschool Kai Sei mee aan het eerste instaptoernooi van de JBN van dit seizoen, dit toernooi is speciaal bedoeld voor beginnend e judoka onder de 15 jaar. Er worden hier geen prijzen behaald maar punten, met de verzamelde punten verdienen de sporters vaantjes. Wanneer alle vaantjes behaald zijn mag er niet meer deelgenomen aan deze toernooien en stromen de judoka door naar de districtskampioenschappen. Voor Kai Sei deden mee: Ximena Monte, Merel Verschelden  en Keynai Zantingh.

Kai Sei judoka, met v.l.n.r. Merel, Keynai en Ximena

Ximena

Eerst was het de beurt aan Ximena die met haar zes jaar voor de tweede keer mee deed aan dit toernooi. Ze heeft in haar drie wedstrijden alles gegeven maar kon de winst helaas niet naar zich toe trekken, haar tegenstanders bleken net iets te sterk voor Ximena.

Merel

Op dat zelfde moment was Merel al begonnen aan haar wedstrijden, voor Merel was dit haar eerste toernooi. Merel zat in een zware poule met meiden die al meer ervaring hadden dan zij, zij vocht vier wedstrijden en wist flink wat punten te scoren, maar het was niet genoeg om te kunnen winnen.

Keynai

Als laatste was Keynai aan de beurt, ook hij deed net als Ximena voor de tweede keer mee en wist één wedstrijd te winnen. In de andere drie wedstrijden waren zijn tegenstanders net iets beter en waren zijn scores niet voldoende voor de winst.

Het was een geslaagde dag en de Kai Sei judoka gaan zich met de opgedane ervaring alweer voorbereiden op het volgende instaptoernooi in december.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen