Volle bak bij debuut Kreanga in eredivisie

Foto: Enjoy & Deploy Taverzo / Elsbeth Parmentier

Landskampioen Enjoy & Deploy Taverzo heeft voor dit seizoen een flinke metamorfose ondergaan en dat was gistermiddag goed te merken. In een gezellig volle Taverzone 2.0 trakteerden Kalinikos Kreanga, de spectaculaire verdediger Kuba Folwarski en de zichtbaar genietende Stephan Tromer het publiek op mooie wedstrijden tegen de gasten van Van Wijnen Smash’70.

Voor de pauze was het Boris de Vries uit Hattem die liet zien een duidelijk strijdplan te hebben tegen Folwarski. In een spannende en mooie wedstrijd tussen aanval en verdediging was uiteindelijk de 3-1 voor Kuba Folwarski een goed begin van de middag voor Enjoy & Deploy Taverzo. Kalinikos Kreanga, voormalig Europees top 12 winnaar en in bezit van brons op het WK, mocht aantreden tegen een brutaal en goed startende Colin Rengers. Prachtige overspin rally’s die niet zelden ook werden gewonnen door het jonge talent van Smash’70 leverde een leuke wedstrijd op die op de beslissende momenten werd gewonnen door de ervaring van Kreanga.

Coach Sven Groot: “Ik heb genoten van de teamprestatie, Kalinikos en Kuba hebben niet alleen hun eigen partijen gewonnen maar als team hebben we ook Stephan Tromer twee hele goede wedstrijden zien afleveren. Normaal gesproken weet je dat Stephan een lastige middag wacht tegen Boris de Vries en Michel de Boer. De manier waarop hij de uitdaging oppakte gesteund door zijn teamgenoten was goed om te zien met het nipte verlies tegen Michel en knappe winst tegen Boris.”

Met de 5-1 winst hebben de Zoetermeerders een prima uitgangspositie in de eredivisie en wordt er bij de club reikhalzend uitgekeken naar de ETTU Cup op 28 en 29 Oktober in Zoetermeer. Tegenstanders zijn Sokah Hoboken (BEL) met Rajko Gommers, ASD Marcozzi (ITA) en Fortune Kiev (Oek). Aankomende zaterdag is er eerst nog de uitwedstrijd in Wateringen tegen Salamanders waarbij Dorian Nicolle, Kuba Folwarski en Stephan Tromer zullen aantreden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen