Zware dobber voor eredivisiedames van HSC/Het-IT Taverzo

Inge van der Gaag (HSC/Het-IT Taverzo)
Inge van der Gaag (HSC/Het-IT Taverzo)
Foto: HSC/Het-IT Taverzo

Voor de dames van HSC/Het-IT Taverzo was de wedstrijd tegen vijfvoudig landskampioen Dozy Den Helder/Noordkop een behoorlijk pittige opgave. En de tegenstanders kwamen ook nog met een zeer sterke opstelling.

De dames die dit keer speelden waren Nadia Huizer, Inge van der Gaag en Romy Vastenburg. Voor Dozy Den Helder/Noordkop stonden kopvrouw Ana Gogorita, Yoeke Gunsing en Dobrila Jorguseska in de basis. Nadia Huizer mocht beginnen tegen Yoeke Gunsing en had zichzelf als doel gesteld om minimaal 6 punten te halen per game en dat werd zelfs beter. Wel was het even aanpassen aan de snelheid van de ballen die op haar afkwamen en na de eerste game kwam er een grote zucht en de opmerking “wat gaat dat ongelofelijk snel” wat in haar tweede partij tegen Ana Gogorita nog even extra bevestigd werd.

Dozy Den Helder maatje te groot

Inge van der Gaag speelde haar eerste wedstrijd van de middag tegen Ana Gogorita en hierbij was de speelster van Dozy toch echt een maatje te groot maar dat mocht de pret niet drukken. De tweede wedstrijd van Inge van der Gaag tegen Dobrila Jorguseska was toch een heel ander verhaal. De eerste game ging nog verloren maar toen veranderde de jonge speelster van Dozy van speelstijl en kreeg Inge vat op haar spel. De tweede game ging daarmee naar de speelster van Taverzo en direct daarna ook de derde game. Was er een verrassing mogelijk? Na ingrijpen van coach Theo Wijker begon Dobrila weer geweldig te spelen en met haar snelle en afwisselende spel wist ze de vierde en beslissende vijfde game haar richting op te slepen.

Inge van der Gaag (HSC/Het-IT Taverzo)

Romy Vastenburg begon haar eerste wedstrijd in de eredivisie nog wat onwennig en kon helaas niet haar harde openingsballen en harde overnames spelen waardoor ze niet in haar spel kwam. Haar tweede wedstrijd ging beter maar bracht haar nog niet tot een gamewinst in de eredivisie.

Terechte overwinning Dozy Den Helder/Noordkop 1

Uiteindelijk een terechte 6-0 overwinning voor Dozy Den Helder/Noordkop 1. De landskampioen moest echter bijna een punt achter laten in Zoetermeer door de spannende partij in vijf games van Inge van der Gaag. Zij kwamen met een lichte schrik vrij. Tevens werd er nog even stil gestaan bij de week van de scheidsrechter en werd een bloemetje aangeboden aan onze twee bondsscheidsrechters Jan-Jaap Troost en Christiaan Baks om ze te bedanken voor de tijd die zij iedere keer weer vrijmaken om de wedstrijden in goede banen te leiden.

Volgende week de uitwedstrijd tegen TTV Lybrea Heerlen 1

Uitslagen

Uitslagen van zaterdag 7 oktober: HSC/Het-IT Taverzo 1 – Dozy Den Helder/Noordkop 1

Nadia Huizer – Yoeke Gunsing: 6-11, 6-11, 8-11

Inge van der Gaag – Ana Gogorita: 5-11, 3-11, 2-11

Romy Vastenburg – Dobrila Jorguseska: 2-11, 4-11, 5-11

Nadia Huizer – Ana Gogorita: 1-11, 6-11, 8-11

Romy Vastenburg – Yoeke Gunsing: 4-11, 7-11, 2-11

Inge van der Gaag – Dobrila Jorguseska: 5-11, 11-9, 11-4, 3-11, 4-11

Eindstand 0-6

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen