Mooie partijen bij debuterende tafeltennisdames in eredivisie

Inge van der Gaag van HSC/Het-IT Taverzo
Inge van der Gaag van HSC/Het-IT Taverzo
Foto: Elsbeth Parmentier

De eerste thuiswedstrijd dit seizoen in de eredivisie van de dames van HSC/Het-IT Taverzo 1 tegen Anytime Fitness/Westa 1 was een genot voor het publiek.

De dames, vorig jaar kampioen geworden in de eerste divisie, mogen nu een volledig seizoen de krachten meten met de topspeelsters in Nederland. De Zoetermeerse dames zullen dit jaar forse tegenstand krijgen. Zij zullen er echter alles aan doen om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. En dat resulteerde afgelopen weekend in wedstrijden waarbij het publiek de winnaar was.

Eerste kennismaking met eredivisie

Voor Taverzo speelden Nynke Stam, Priscilla Loesberg en Inge van der Gaag. Voor Nynke was het de eerste kennismaking met de eredivisie. Tegenstanders waren Amber van de Velde, Li Nan Sun en tweevoudig Paralympisch kampioene Kelly van Zon. Nynke speelde haar wedstrijden nog wat onwennig en was zelf nog wat ontevreden over haar eigen spel. Ze speelde echter een aantal hele mooie punten waardoor je haar niveau kunt zien en ze kan dit seizoen nog wel eens voor een verrassing gaan zorgen. Priscilla liet wederom zien dat ze een hardhitter is en daarmee de tegenstanders toonde dat er rekening gehouden moet worden met haar. Inge steeg boven zichzelf uit, speelde twee fantastische partijen en wist bij beide wedstrijden een game te pakken. Ze had zeker kans om er een vijfde game uit te slepen en dan was het nog maar de vraag geweest hoe de wedstrijd zou zijn verlopen.

Inge van der Gaag van HSC/Het-IT Taverzo

Niveau en ervaring geven doorslag

De dames hebben genoten van de wedstrijd, wat te zien was aan de lach die regelmatig op hun gezicht kwam. Uiteindelijk heeft het niveau en ervaring van de tegenstander de doorslag gegeven en werd Anytime Fittness/Westa 1 de terechte winnaar met een uitslag van 6-0. De toeschouwers hebben mooie partijen gezien met soms hele mooie punten die het topniveau van de eredivisie waardig zijn.

Volgende thuiswedstrijd

Over twee weken wederom een thuiswedstrijd bij Taverzo op het Willem Alexanderplantsoen 4, dan tegen Landskampioen Dozy Den Helder/Noor 1. Ook dan zullen de dames weer hun beste beentje voor zetten, dus kom ze aanmoedigen op zaterdag 7 oktober 15:00 uur.

Standen

23-09-2017 Tweede wedstrijd: HSC/Het-IT Taverzo1 – Anytime Fitness/Westa1
1. Nynke Stam – Amber van de Velde 3-11, 4-11, 8-11 0-1
2. Priscilla Loesberg – Li Nan Sun 6-11, 5-11, 2-11 0-1
3. Inge van der Gaag – Kelly van Zon 13-11, 8-11, 6-11, 8-11 0-1
4. Nynke Stam – Li Nan Sun 7-11, 6-11, 2-11 0-1
5. Inge van der Gaag – Amber van de Velde 5-11, 11-5, 7-11, 9-11 0-1
6. Priscilla Loesberg – Kelly van Zon 8-11, 8-11, 11-13 0-1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen