Zó! Zoetermeer: bekende en nieuwe kandidaten

Marijke van der Meer (Zó! Zoetermeer)
Marijke van der Meer (Zó! Zoetermeer)
Foto: Zó! Zoetermeer

Zó! Zoetermeer heeft op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen een aantal vertrouwde en een aantal nieuwe gezichten.

Marijke van der Meer, de huidige fractievoorzitter, is lijsttrekker en Roel van der Vlies, die inmiddels ruim 3 jaar ervaring heeft als raadslid, staat op nummer twee. Op nummer drie en vier staan Rigaud Markes (22) en Ruben van der Perk (39) die alle twee al geruime tijd meelopen met de fractie.

Marijke van der Meer, ‘Het is natuurlijk een eer dat onze vereniging mij nogmaals heeft aangewezen als lijsttrekker. Ik ben heel blij dat we in ons team Roel van der Vlies behouden. Hij heeft als ondernemer zijn handen vol, maar juist ook zijn inbreng vanuit die optiek is belangrijk. Met Rigaud en Ruben als nieuwe talenten hebben we ook duidelijk vertegenwoordigers van de jongeren en de jonge gezinnen op de lijst.’

Lijstduwers zijn Jacob de Boer die velen kennen als sportbestuurder van onder andere Taverzo en FC Zoetermeer, en Carla Krullaars die na 8 jaar inzet, de fractie verlaat.

Zó! Zoetermeer heeft inmiddels het verkiezingsprogramma gepubliceerd. Van der Meer: ‘Met ons programma richten we ons op de Zoetermeerders die gewoon fijn willen wonen in Zoetermeer. De stad moet leefbaar en veilig zijn en we moeten vooral ook goed voor elkaar zorgen. Een heel belangrijk punt is natuurlijk het overleg met de bewoners, want we staan erop dat we bij al het bouwen dat we moeten doen om de woningnood op te lossen, goed de omwonenden erbij betrekken.’

De complete lijst van Zó! Zoetermeer:

  1. Marijke van der Meer
  2. Roel van der Vlies
  3. Rigaud Markes
  4. Ruben van der Perk
  5. Herman de Graaff
  6. Anneke Kervezee – van den Berg
  7. Ronald Roos
  8. Carina Hogeveen – Woudman
  9. Waldemar Kepinski
  10. Raaghnie Autar
  11. Han Hijzelendoorn
  12. Fred Nieuwenhuijs
  13. Geeta Lachmon
  14. Jacob de Boer
  15. Carla Krullaars – Hinfelaar
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen