CDA: Uithuisplaatsingen door toeslagenaffaire volstrekt onacceptabel

David Weekenstroo (CDA Zoetermeer)
David Weekenstroo (CDA Zoetermeer)
Foto: CDA Zoetermeer

Zijn er in Zoetermeer ook kinderen van gedupeerden uit huis geplaatst? Dat wil CDA-raadslid David Weekenstroo van het college weten naar aanleiding van een artikel uit de Volkskrant van 9 september.

“Deze kinderen hebben al te veel meegemaakt voor hun leeftijd, vaak traumatische zaken. Uithuisplaatsing kunnen ze er niet bij hebben.”, aldus Weekenstroo. “De gemeente moet in ieder geval zorgen dat schrijnende gevallen in beeld komen en worden aangepakt.”

“Het weghalen van (jonge) kinderen bij hun ouders omdat de ouders niet voor hen kunnen zorgen, schaadt het gezin en bovenal de ontwikkeling van de kinderen,” verzekert het CDA-Raadslid. ”Zeker omdat inmiddels vast is komen te staan dat de landelijke overheid in veel gevallen fout heeft gehandeld. Kinderen zijn ten onrechte van hun ouders gescheiden. En dat is natuurlijk een zeer slechte zaak.”

Fouten herstellen

De gemeente moeten nu de fouten die landelijk gemaakt zijn, herstellen. “Het CDA Zoetermeer vindt dat we er moeten staan voor deze inwoners juist omdat wij als gemeente verantwoordelijk zijn voor de uitvoering. Wij kunnen laten zien dat de overheid wel rechtvaardig op kan treden en mensen kan helpen. Wij staan er wel voor de Zoetermeerders, ook al loopt de landelijke afhandeling nog steeds niet vlot.

In Zoetermeer zijn 727 gedupeerde gezinnen zo bleek uit de laatste beschikbare openbare informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen