Gemeenteraad wil Zoetermeerse ziekenhuizen behouden

Foto: Redactie Zoetermeer (nieuws.nl)

Volgende week maandag is er een raadsvergadering waarin alle politieke partijen het college zullen oproepen zich in te zetten om de Zoetermeerse ziekenhuizen te behouden.

De raad van de gemeente Zoetermeer meent dat er berichten zijn dat het bestuur van de Zoetermeerse ziekenhuizen in gesprek is over de toekomst. In die gesprekken zou mogelijk ook het voortbestaan van de ziekenhuizen in het geding zijn. De gemeenteraad neemt met de motie het zekere voor het onzekere en spreekt zich alvast uit voor het behouden van de ziekenhuizen.

De raadsleden vinden de ziekenhuizen voor Zoetermeer en de directe regio van groot belang. Het LangeLand ziekenhuis en het Orthopedisch Centrum mogen niet verdwijnen. Dat is ook de reden dat de gemeente Zoetermeer de ziekenhuizen heeft gefaciliteerd.

In de motie roept de gemeenteraad het college op om bij alle stakeholders (Haga Ziekenhuis, Reinier de Graaf, LangeLand Ziekenhuis en de grootste zorgverzekeraars CZ en Menzis) krachtig aan te dringen op behoud van het LangeLand Ziekenhuis als volwaardig ziekenhuis, dus inclusief een complete Spoed Eisende Hulp en inclusief een IC. Ook moet het college aandringen op het behoud van het Orthopedisch Centrum, zodat zich dat verder kan ontwikkelen tot het expertisecentrum dat beoogd is.

De gemeenteraad wil ook dat het college bij De Reinier Haga Groep aandringt op snelle besluitvorming met garanties voor de kwaliteit van zorg voor onze inwoners. Met de steun van Roel van der Vlies (Zó! Zoetermeer), Hilbrand nawijn (LHN), Francijn Brouwer (CU/SGP), Jeremy Mooiman (PVV), Wim Blansjaar (PDvZ), Susanne Bout (PvdA), Véronique Frinking (CDA), Ivan Beij (SP), Rob Duiven (VVD), Jordy Boerboom (GroenLinks), Juliette Meurs (Zoetermeer Vooruit), Gernand Ekkelenkamp (D66) en Ineke van den Berg (FvdB), is er ruim voldoende voor een meerderheid op voorhand, dus spannend wordt de stemming over deze motie waarschijnlijk niet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden