D66 maakt zich sterk voor hondenuitrengebied

Willem Bos (D66)
Willem Bos (D66)
Foto: D66 Zoetermeer

De ontwikkeling van een nieuwbouwplan aan de Martin Luther Kinglaan aan de rand van Oosterheem heeft de afgelopen jaren weerstand opgeroepen bij omwonenden.

De bouw gaat ondermeer ten koste van een grote hondenlosloopplek. D66 Zoetermeer heeft zich in de gemeenteraad sterk gemaakt voor de suggestie van de omwonenden om de hondenuitrenplek te verschuiven naar het groene talud langs de Hogesnelheidslijn.

De gemeenteraad heeft de D66 motie aangenomen. Raadslid Jamila Bakkers: “Het kostte wat moeite om het College te overtuigen mee te werken aan dit participatieplan van de omwonenden. Burgerparticipatie hebben wij hoog in het vaandel staan.”

Het College van B&W wees de plannen in een eerder stadium voor een hondenuitrenplek af. Er lag wel een toezegging voor een nieuw pannaveld verderop en een kinderspeelplek bij de naastgelegen kinderboerderij de Weidemolen. Bij de hoorzitting gaven de omwonenden aan dat het ook gaat om nemen en geven. De gemeente neemt wat af van de buurt en dient dan ook wat terug te geven. D66 raadscommissielid Willem Bos sluit zich daarbij aan: “Er worden veel woningen bijgebouwd, dan kan je ook ruimhartiger zijn om aan de burgers wat terug te geven.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen