GroenLinks wil groen licht voor fietsers

Foto: Redactie Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer heeft de ambitie om de beste fietsstad van Nederland te worden. In de ‘’Top 100 Fietsstad 2020’’ van de Fietsersbond staat Zoetermeer op plaats 15.

GroenLinks is blij met deze positie maar streeft natuurlijk naar plaats 1. GroenLinks heeft daarom met andere partijen tijdens het najaarsdebat de motie ‘’Groen licht voor fietsers’’ ingediend.

Fietsen is gezond en milieuvriendelijk. De fractie van GroenLinks vindt het belangrijk dat iedereen gestimuleerd wordt om te gaan fietsen. Daarom heeft GroenLinks samen met de partijen PvdA, D66, CDA en Fractie van den Berg het college verzocht om onderzoek te doen naar betere fietsvoorzieningen. Zo wil de fractie dat er onderzoek wordt gedaan naar een betere afstemming van de verkeerslichten voor fietsers op de doorgaande fietsroutes door de stad. Ook moet er onderzoek gedaan worden naar een optimale inrichting van voldoende overdekte fietsenstallingen.

GroenLinks ziet ook graag dat een keer per jaar de kwaliteit van de fietspaden wordt gecontroleerd en waar nodig actie op wordt ondernomen. Deze verbeteringen zullen ervoor zorgen dat nog meer mensen gestimuleerd raken om te fietsen. Als meer mensen gaan fietsen krijgt Zoetermeer gezondere inwoners en een schonere lucht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen