PVV: Voorkom sluiting MAVO Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer

“Uit een bericht op donderdag 8 oktober 2020 blijkt dat de succesvolle MAVO Zoetermeer al na één jaar ophoudt te bestaan, vanwege een fusie tussen Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer (SSVOZ) en Lucas Onderwijs.”, zo schrijft PVV Zoetermeer.

“Dit terwijl de MAVO Zoetermeer zeer succesvol is gebleken. De mavo zag het aantal leerlingen zelfs stijgen van 80 in het schooljaar 2019-2020 tot maar liefst 150 in het schooljaar 2020-2021. Deze leerlingen moeten nu allemaal worden herverdeeld over andere scholen.”

“Dit tot groot verdriet van veel leerlingen, ouders en medewerkers. De school staat namelijk bijzonder goed aangeschreven, door o.a. het onderwijs op maat dat werd gegeven en de veilige onderwijsomgeving die werd geboden. Door haar manier van werken (vaste structuren) en kleinschaligheid wordt de mavo gezien als een zeer welkome aanvulling in het overwegend flexibel opererende middelbaar onderwijs. Veel leerlingen vonden hun draai op deze mavo.”

De PVV vindt de gang van zaken onbegrijpelijk en eist steun voor alle leerlingen, ouders en medewerkers van de mavo. Wat de PVV betreft dient het college zich in te spannen om MAVO Zoetermeer te redden. Het is onverkoopbaar dat door financiële problemen bij SSVOZ en een naderende fusie met Lucas Onderwijs, een uitstekend presterende school, waar zowel leerlingen, ouders als medewerkers zeer tevreden over zijn, dreigt te verdwijnen. Het kan niet zo zijn dat de kinderen van MAVO Zoetermeer worden opgeofferd voor het voortbestaan van de andere scholen. Tevens is het je reinste kapitaalvernietiging om na 1 jaar al de stekker te trekken uit deze uitstekend functionerende school.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen