PVV: Steun onze Zoetermeerse Horeca

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

De Zoetermeerse PVV laat weten dat zij uit een artikel van 18 augustus in het Algemeen Dagblad komt naar voren dat Zoetermeerse horecaondernemers hun terras hebben gesloten uit angst om beboet te worden.

In het bericht valt te lezen dat horecaondernemers daartoe hebben besloten na een gesprek met handhavers. Van het gesprek met de handhavers zijn de ondernemers zo geschrokken dat ze besloten hun terassen te sluiten.

“De ondernemers geven aan dat ze de hoge boetes niet kunnen riskeren. Ze zeggen iets leuks te willen doen voor Zoetermeer, maar dat het op de huidige manier niet langer gaat. Hoewel dit besluit is genomen door de ondernemers zelf, is het uiterst schrijnend om te moeten constateren dat ondernemers, en in dit geval horecaondernemers, het voor de zoveelste keer tijdens de corona-crisis zwaar te verduren krijgen. Bij velen staat het water aan de lippen en sommigen zien hun zorgvuldig opgebouwde zaak instorten.”, zo schrijft de PVV.

De PVV argumenteert verder: “De overheid verwacht dat ondernemers naast het runnen van een zaak in uiterst moeilijke omstandigheden, ook nog de rol van handhaver of politieagent op zich neemt. Gaat dit mis, dan is hij de klos en wordt hij beboet. Daarnaast is ook de willekeur van de regelgeving ondernemers een doorn in het oog. Het slaat simpelweg nergens op dat burgers gezamenlijk in een taxi naar de stad kunnen rijden, maar op het moment dat ze daar eenmaal zijn ineens afstand van elkaar dienen te bewaren. Ook is het zo dat de regels enorm verschillen per soort bedrijf.”

De PVV wil dat de gemeente Zoetermeer al haar ondernemers juist in deze moeilijke tijd steun en perspectief geeft. De gemeente dient belemmerende en willekeurige regelgeving tegen te gaan, en zich voor onze ondernemers hard te maken bij het Rijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen