CDA Zoetermeer: Pak asociale jeugd in de Buytenwegh aan

Véronique Frinking (CDA Zoetermeer)
Véronique Frinking (CDA Zoetermeer)
Foto: CDA Zoetermeer

Het CDA Zoetermeer vindt dat asociale jeugd die bij de speeltuin in Buytenwegh voor overlast zorgt direct moet worden aangepakt.

Bewoners van de Buytenwegh meldden dinsdag in het Algemeen Dagblad dat zij zich onveilig voelen en dat hun woongenot wordt aangetast. “Het CDA Zoetermeer vindt dat iedere inwoner zich veilig moet voelen in de stad. En de gemeente moet daarvoor zorgen. We hebben daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college en willen dat zij snel optreedt tegen dit asociale gedrag,” aldus fractievoorzitter Véronique Frinking.

Volgens de bewoners in Buytenwegh zou rondhangende jeugd auto’s hebben bekrast en spullen uit tuinen hebben gestolen. Ook gooien ze hun afval op de grond, terwijl een prullenbak een paar meter verder staat. Raadslid David Weekenstroo vindt dat dergelijke situaties niet voor zouden mogen komen binnen de gemeente “Vernieling, vervuiling en geluidsoverlast moeten en kunnen aangepakt worden zeker als de groep die dit doet bekend is.”

Véronique Frinking (CDA Zoetermeer)

Speeltuin

Volgens de bewoners zorgt het speelveldje voor problemen. “Mensen uit de omliggende huizen laten hun kinderen niet meer in de speeltuin spelen. De vervelende jeugd heeft het verpest voor de anderen. Het komt ook door de ouders van die lastige kinderen. Zij moeten hun kroost erop aanspreken, maar doen dat niet. “Volgens het CDA zit de oplossing in meer toezicht, handhaving en aanspreken van de jeugd,” aldus fractievoorzitter Véronique Frinking. “Tegelijkertijd is het belangrijk dat er voldoende activiteiten voor hen zijn, zodat voorkomen wordt dat zij rotzooi gaan schoppen.”

Boetes

Raadslid David Weekenstroo: “Verhogen van de boetes moeten we als raad zelf eerst goedkeuren en aangezien de gemeenteraad met vakantie is, laat dat nog even op zich wachten. Wat wel gedaan kan worden is dat handhaving vaker langsgaat. Buurtwerk kan contact zoeken met de wat oudere jongeren en jongere kinderen tot 12 jaar benaderen via hun ouders. We rekenen erop dat het college snel actie onderneemt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen