GroenLinks Zoetermeer wil Jongerenraad

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

GroenLinks Zoetermeer heeft tijdens het voorjaarsdebat van 22 juni een motie ingediend om een jongerenraad op te zetten in Zoetermeer. Deze jongerenraad dient representatief te zijn voor de jongeren in Zoetermeer en een adviesrecht krijgen op onderwerpen in het Sociaal Domein, zoals jeugdzorg en de uitkomsten van Zoetermeer 2040.

‘Jongeren zijn de toekomst van onze stad, zij moeten daarom ook structureel inspraak krijgen op belangrijke thema’s’ zegt Derya Yula. ‘Het is een verrijking op de besluitvorming’.

GroenLinks Zoetermeer geeft hiermee opvolging aan een oproep die Coalitie-Y 9 juni jl. deed. Coalitie-Y is een coalitie van verschillende jongerenorganisaties die 9 juni een eisenpakket naar buiten brachten om jongereninspraak op alle niveaus structureel te maken. ‘Wij denken al langer na over een manier waarop wij jongeren meer kunnen betrekken bij ons werk in de gemeenteraad. Een representatieve jongerenraad is wat ons betreft de beste manier’, aldus Yula.’Hiermee geven we ervaringsdeskundigen een belangrijke stem en kunnen zij ons vertellen wat betere en anders kunnen doen’.

Hoe deze jongerenraad er precies uit moet zien laat raadslid Yula over aan het college van burgermeester en wethouders. Wel heeft ze er een aantal ideeën over ‘Je zou eraan kunnen denken een afvaardiging van de leerlingenraden van de middelbare scholen te vragen en afvaardigingen van de jongeren in de verschillende religieuze gemeenschappen’, zegt zij.

Dat jongeren meer betrokken moeten worden in de besluitvorming in Zoetermeer staat voor GroenLinks Zoetermeer vast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen