CDA-initiatief flexwoningen krijgt voet aan de grond

Klaasjan de Jong (CDA Zoetermeer)
Klaasjan de Jong (CDA Zoetermeer)
Foto: Redactie Zoetermeer

Het CDA-initiatief voor flexwoningen wordt uitgevoerd. De eerste Zoetermeerse flexwoningen kunnen gebouwd worden aan de Ruimtebaan. Dit bevestigt het gemeentebestuur in een memo aan de gemeenteraad.

De flexwoningen zijn een uitkomst voor mensen die acuut op zoek zijn naar een woning. In de huidige woningmarkt zijn er voor spoedzoekers nauwelijks woningen beschikbaar.

CDA-raadslid Klaasjan de Jong staat aan de wieg van dit initiatief. Vorig najaar diende hij een motie in, waarin het college werd gevraagd op zoek te gaan naar geschikte locaties voor flexwonen. De Jong ziet in de stad een dringende behoefte aan tijdelijke huisvesting. “Mensen die net uit een relatie komen, of een onveilige thuissituatie kennen, kunnen nu vaak nergens terecht. Ook studenten zijn geholpen met tijdelijke huisvesting. En wat denk je van mensen van buiten Zoetermeer die hier een baan vinden. Het initiatief aan de Ruimtebaan is een mooi eerste begin,” aldus De Jong.

Tijdelijke woningen

De flexwoningen gaan voldoen aan alle bouwvereisten. Ze zijn tijdelijk en worden gebouwd voor een periode van 10 tot 15 jaar. “We weten dat marktpartijen grote interesse hebben in het bouwen van dit soort woningen,” vertelt De Jong. “Dat bleek al meteen uit de reacties die wij kregen na het indienen van de motie. Dat komt misschien ook wel omdat het Rijk geld beschikbaar stelt aan woningcorporaties om flexwoningen te realiseren.”

Volgende stappen

De Jong is enthousiast over de aangekondigde pilot, en wil in de gemeenteraad graag met de wethouder in gesprek over concrete vervolgstappen. “We willen dat zo snel mogelijk wordt begonnen met de bouw van deze tijdelijke huisvesting. Hiermee dragen we daadwerkelijke bij aan het oplossen van de woningnood. Afspraken over de pilot, het tijdspad en een eventueel vervolg mogen hierbij nog best een stapje concreter worden,” aldus De Jong.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen