PVV Zoetermeer: Daklozen aanpakken en bouwregels versoepelen

De PPV is gelukkig met het voor elkaar krijgen van twee moties. Met het aannemen van de motie ”Soepelere Bouwregels” gaat Zoetermeer op korte termijn mogelijkheden onderzoeken om bouwregels te versoepelen voor de realisatie van de woningbouwopgave.

Er heerst in de gemeente Zoetermeer een grote woningnood en er is enorme behoefte is aan de bouw van nieuwe betaalbare woningen. De woningbouwopgave staat door allerlei factoren onder druk. De gemeente Rotterdam heeft bouwregels versoepeld om haar woningbouwopgave te realiseren, door de grens van het aantal woningen bij projecten die makkelijker vergund kunnen worden te vervijfvoudigen, de
mogelijkheid om enkelvoudig te vergunnen te verruimen en door ruimte te bieden aan bedrijven om buiten aanbestedingen om bouwplannen in te kunnen dienen (‘unsolicited proposals’).

Dergelijke versoepelingen van de bouwregels kunnen ook een positief effect kunnen hebben op de realisatie van de woningbouwopgave in de gemeente Zoetermeer. Het is voor de PVV enorm belangrijk dat we zo snel mogelijk op tempo komen met de jaarlijks te realiseren woningen, Zoetermeer voldoet hier namelijk nog lang niet aan. Deze motie moet hier aan bijdragen. De motie werd positief geadviseerd door het college.

Met het aannemen van de motie ”intensiveren aanpak daklozen, een plek voor de winter” heeft het college het verzoek gekregen om zich in te spannen om alle Zoetermeerse daklozen gedurende de komende winterperiode onderdak te bieden. Het college heeft aangegeven aan dit verzoek te willen voldoen en heeft de motie positief geadviseerd.

De twee PVV moties werden door een ruime meerderheid van de raad gesteund.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen