Rode Café PvdA & SP over burgerparticipatie en bewonersinitiatieven

Foto: Redactie Zoetermeer

De PvdA en de SP in Zoetermeer organiseren op vrijdag 8 november in De Kapelaan samen weer het Rode Café. Het thema is ‘Burgerparticipatie’. Na het inhoudelijke deel van de avond gaan de remmen los en kan iedereen meedoen aan de vierde Politieke Pubquiz van Zoetermeer.

Inwoners van Zoetermeer zijn doorgaans lekker eigenwijs en willen graag meedenken of meebeslissen over wat er in de stad gebeurt. Er zijn veel bewonersinitiatieven, waarbij een groep inwoners samen een thema oppakt en bijvoorbeeld strijdt voor een beter bomenbeleid, voor een mooier trapveldje in de wijk of tegen een woningbouwproject.

Hoe gaat het eigenlijk met de burgerparticipatie in Nederland? Iedereen heeft het erover, maar stelt het ook echt wat voor? Wat zijn de valkuilen, wat zijn goede voorbeelden uit het land? Hoe start je een inwonersinitiatief op? Wat zijn de factoren voor falen of succes?

Politicoloog en publicist Pieter Hilhorst, voormalig programmamaker en ombudsman bij de VARA, oud-wethouder van Amsterdam en voormalig columnist van de Volkskrant, zal hier in het Rode Café boeiend over vertellen. Hij is bedenker van de term ‘sociaal doe-het-zelven’. Uiteraard is er gelegenheid om met Pieter en met elkaar het gesprek aan te gaan en vragen te stellen.

Na het inhoudelijke gedeelte van de avond barst de Politieke Pubquiz van Zoetermeer los. Uiteraard niet alleen met vragen over politiek, maar over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Er zal een wisseltrofee en een klein prijsje zijn voor de winnaars, maar het gaat natuurlijk om de eeuwige roem en de joviale strijd tussen de teams.

Alle inwoners van Zoetermeer zijn van harte uitgenodigd om het Rode Café bij te wonen, maar natuurlijk ook om daarna gezellig deel te nemen aan de Pubquiz!

  • Locatie: De Kapelaan, Nicolaasplein 2 (in de Dorpsstraat)
  • Aanvang Rode Café: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur met gratis koffie en thee)
  • Aanvang Pubquiz: 21.00 uur (deelname is kosteloos. Opgave liefst van te voren (per team van 2-5 personen of als individu) bij [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen