Fracties willen openluchtvoorstellingen behouden

Foto: Zó! Zoetermeer

De fracties van Zó! Zoetermeer, PvdA en SP willen voorkomen dat de openluchtvoorstellingen in het Buytenpark en het Historisch Festival verdwijnen.

De gemeente kampt met grote financiële tekorten dus het verdelen van het beschikbare subsidiegeld moet heel zorgvuldig gebeuren. De openluchtvoorstellingen dreigen volgend jaar te verdwijnen. De fracties willen dit nog dit jaar met het college bespreken.

Roel van der Vlies (Zó!): ‘Op de een of andere manier vallen de voorstellingen niet onder het evenementenbeleid, horen ze niet bij de cultuursubsidies en ook niet bij de city-marketing. En het Zoetermeerse Cultuurfonds richt zich vooral op nieuwe dingen. Wij vinden het heel belangrijk dat er ook wat geld overblijft voor de tradities.’

‘Storytellers valt zo tussen wal en schip en dat heeft deze organisatie met haar vele vrijwilligers niet verdiend. Ze maken al jaren mooie voorstellingen voor de stad, het zou ontzettend jammer zijn als dat niet meer zou kunnen. Iets soortgelijks komt niet zomaar weer terug,’ aldus Marissa van der Tol (PvdA).

En Ivan Beij (SP) vult aan: ‘Juist dit soort evenementen zorgen voor de door ons allen zo gewilde bruis in de stad. Het is laagdrempelig en wordt al jaren met passie gebracht. Het is een begrip in Zoetermeer en wat de SP betreft doet de gemeente er alles aan om dit niet tot het verleden te laten horen’

De fracties hebben vandaag een agenderingsverzoek naar de gemeenteraad gestuurd om de kwestie op de agenda te zetten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden