De Zoetermeerse VVD: let op de kleintjes

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Het vertrouwen en de geloofwaardigheid dat kwalitatief goede en betaalbare jeugdzorg kan worden geleverd staan onder grote druk volgens de Zoetermeerse VVD.

Vorige week heeft de gemeenteraad weer te horen gekregen dat er een forse kostenstijging in de jeugdzorg aan zit te komen. Vivianne van Yperen, woordvoerder jeugd: “Ik snap dan ook echt niet dat politieke partijen verzoeken indienen die geld kosten en niet noodzakelijk zijn, ik ben bang dat de sociale cohesie in de stad onder druk komt te staan als iedereen in de stad moet opdraaien voor de tekorten die ontstaan zijn door een onbeheersbaar jeugdzorgsysteem.”

Maandagavond 24 juni bespreekt de gemeenteraad tijdens het voorjaarsdebat de gewenste koers voor het komende jaar. Voor de VVD ligt de focus op de beheersbaarheid van de extreme financiële tekorten waar de gemeente mee te kampen heeft.

Er zit voor de Zoetermeerse VVD een maximum aan het ongebreideld dekken van de tekorten op de jeugdzorg uit andere begrotingsposten. Vivianne: “Het is aan Zoetermeerders bijna niet meer uit te leggen dat op gemeentelijke voorzieningen misschien nog verder zal worden gekort en we daardoor het risico lopen dat we niet eens een nieuw zwembad kunnen krijgen. Dit kan en mag niet gebeuren!”

Na de zomer hopen wij over noodmaatregelen te kunnen spreken met het college en de raad, om te zorgen dat kinderen op tijd de goede zorg krijgen die nodig is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen