Zó! Zoetermeer, CDA, D66, PVV, PDvZ en SP willen parkeren bespreken

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

“Bij het afgeven van de omgevingsvergunning voor Europaweg 81 is afgeweken van de vigerende parkeernormen. Ook in de onderbouwing is afgeweken van de nota parkeer-normen van 2012. Daarnaast lijken de uitkomsten van het parkeeronderzoek inmiddels achterhaald.”, zo schrijven de partijen in het agenderingsverzoek dat vandaag naar het college werd gezonden.

De partijen vervolgen: “In de omgevingsvergunning staat onder andere: ‘Dit resulteert wel in het feit dat met deze ontwikkeling het gebied voller zal komen te staan en de parkeerdruk toeneemt, waardoor mogelijk bij nieuwe ontwikkelingen in dit gebied niet meer aanspraak kan worden gemaakt op de openbare parkeerplaatsen in de Berlijnstraat.’”

In de commissievergadering willen de partijen bespreken hoe het afwijken van de omgevingsvergunning tot stand is gekomen en of de gekozen werkwijze helpt mobiliteitsproblemen op te lossen of dat het op termijn onvermijdelijk leidt tot nieuwe problemen. De raadsleden willen weten of er lessen uit het verleden zijn getrokken en welke gevolgen dit heeft voor de toekomst. De partijen spreken hun zorgen over het parkeerbeleid uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen