Zoetermeer verdient meer aandacht van Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard (HHSK)

Foto: CDAZoetermeer

Woensdag 20 maart kiest Zoetermeer het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard (HHSK). Een belangrijke keuze. Water is immers de basis van ons bestaan.

Zoetermeerder Frits von Meijenfeldt (nr. 3) is kandidaat-bestuurslid voor het CDA: “Het HHSK besteedt vooral aandacht aan Rotterdam en de Zuidplaspolder. Zoetermeer verdient meer aandacht en daar wil ik graag voor zorgen.”

De waterschappen, ook wel hoogheemraadschappen genoemd, doen hun werk bijna onzichtbaar. “Belangrijk werk, want ze zorgen ervoor dat er genoeg water is in Nederland om drinkwater van te kunnen maken, door in hele natte tijden regenwater weg te voeren en in droge tijden juist water aan te vullen,” vertelt CDA kandidaat-bestuurslid Frits von Meijenfeldt. “En dat is van belang voor landbouw en de natuur. Het is erg belangrijk dat er een gedegen afweging van belangen tussen landbouw, natuur en recreatie plaatsvindt. Daar kan ik bij helpen.”

Droge voeten

Waterschappen zuiveren ook het afvalwater, voordat het oppervlaktewater terecht komt en onderhouden de dijken en sluizen: ze zorgen voor droge voeten dus. Von Meijenfeldt: “In Zoetermeer is meer aandacht nodig voor toekomstbestendige afwatering en voor veilige dijken en waterkeringen. Het geluid vanuit Zoetermeer dient sterker door te klinken in het bestuur van het HHSK. Zo zal er ook aandacht moeten komen voor het tegengaan van blauwalg en botulisme. Het vraagt een hogere prioriteit om voor gezond water te zorgen voor mens en dier.”

Water op de agenda

De waterschapsverkiezingen zijn dus erg belangrijk. “De noodzaak van samenwerking in de strijd tegen het water stond eeuwenlang voorop en is door de veranderende klimatologische omstandigheden actueel en urgent,” aldus kandidaat-bestuurslid Frits von Meijenfeldt. “Wonen, natuur, landbouw, industrie en recreatie komen dicht bij elkaar en het veranderende klimaat eist meer ruimte voor water. Het CDA wil zich meer dan ooit inzetten voor de belangrijke taak van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK). Voor onze komende generaties neemt het CDA verantwoordelijkheid voor het bereiken en behouden van een goede balans in het waterbeheer. HHSK werkt in vergelijking met andere waterschappen efficiënt en goedkoop. Ik wil ervoor zorgen dat dit zo blijft.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen