NL DOET: Zoetermeer Vooruit in Egeltuin

Hans van Rhijn, Yvonne Bink-Winterkamp, Almedin Cero, Juliette Meurs-Troch
Hans van Rhijn, Yvonne Bink-Winterkamp, Almedin Cero, Juliette Meurs-Troch
Foto: Zoetermeer Vooruit

Zaterdag 16 maart heeft een team van Zoetermeer Vooruit zich ingezet voor de Egelopvang aan de Spectrumsingel te Zoetermeer. Ondanks storm en regen is er bijzonder hard gewerkt.

Er werd een 12-tal wilgen geknot en van de wilgentakken werd een haag gemaakt. Daarvoor moest alles eerst op een kruiwagen geladen worden, naar voren geduwd worden en vervolgens weer uitgeladen en opgestapeld tot een haag. De wilgen staan namelijk op de wijktuin Rokkeveen maar de takkenrillen staan op het terrein van de Egelopvang.

Het was een natte, winderige dag vol modder en gesjouw. “Naar de sportschool hoeven we dit weekend niet meer” volgens Almedin Cero, één van de Denktank-leden. Zoetermeer Vooruit zet zich ieder jaar weer in tijdens NL Doet. “Ieder jaar ondersteunen we een andere organisatie” zegt fractievoorzitter Juliette Meurs. “We willen onze inzet zo eerlijk mogelijk verdelen over de goede doelen die er zijn. Niet alleen tijdens NL Doet overigens maar ook daarbuiten proberen we zoveel mogelijk onze maatschappelijke verantwoordelijkheid met handjes vorm te geven”.

Samen met Hans van Rhijn en raadslid Yvonne Bink-Winterkamp en vele andere vrijwilligers (25 in totaal) is er veel werk verzet waar niet alleen de egels maar ook veel andere dieren en de vrijwilligers van de wijktuin Rokkeveen baat bij hebben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen