Kunstroute Vooruit

Foto: Redactie Zoetermeer

Zoetermeer Vooruit is trots op de gerealiseerde Kunstroute in Zoetermeer. Raadslid Yvonne Bink-Winterkamp van Zoetermeer Vooruit, bedacht toen de motie “Kunstroute door de stad”: een route die per fiets of lopend gevolgd worden.

In het Algemeen Dagblad van afgelopen zaterdag (24 november) stond een leuk artikel over de kunstroute die in Zoetermeer gerealiseerd gaat worden. Marijke Wijgerinck, docente bij het Stadsmuseum en zelf beeldend kunstenaar, is verheugd dat de gemeente de kunst in de openbare ruimte onder de aandacht wil brengen met een kunstroute, zo is te lezen in dit artikel.

Dit initiatief is voortgekomen uit een motie die Zoetermeer Vooruit in juni 2018 heeft ingediend met als titel “Kunstroute door de Stad”. Deze motie is aangenomen en dan is het de bedoeling dat het college de motie uit gaat voeren. In Zoetermeer zijn 177 kunstobjecten, soms weten inwoners niet dat een object kunst is. Op de website van de gemeente staan de kunstobjecten wel genoemd, maar het is een heel gedoe om de kunst in een logische volgorde te vinden.

Raadslid Yvonne Bink-Winterkamp van Zoetermeer Vooruit, bedacht toen de motie “Kunstroute door de stad”: een route die per fiets of lopend gevolgd worden. Een route die zorgt voor verbinding tussen kunst en toeschouwer. Het is vooral leuk en interessant om de kunstroute, als deze gerealiseerd wordt, te volgen. Kunst kan een ontmoetingsplek zijn, een markant punt, dat iedereen herkent.

Zoetermeer Vooruit is blij dat de kunstroute aandacht krijgt en het ernaar uitziet dat deze op relatief korte termijn gerealiseerd gaat worden. Het is altijd fijn als de gemeente een motie daadwerkelijk uit gaat voeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen