Zoetermeer Vooruit steunt Sintvoorieder1

Foto: Zoetermeer Vooruit

Acht leden van Zoetermeer Vooruit zijn dinsdagavond 20 november in het pakhuis van de Stichting Sintvoorieder1 geweest om te helpen met het inpakken van kadootjes voor kinderen in de regio Haaglanden, waar Zoetermeer deel van uitmaakt.

Stichting Sintvoorieder1 heeft als doelstelling om zoveel mogelijk kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar van een Sinterklaas kado ter waarde van ongeveer €15,- te voorzien. De kado’s zijn bedoeld voor kinderen voor wie een Sinterklaas kado niet vanzelfsprekend is. Vaak zijn deze kinderen afhankelijk van voedselbanken of (crisis)opvang (o.a. blijfhuizen, open opvangcentra en begeleid wonen).

“Als beginnende lokale partij hebben wij geen vette bankrekening en daardoor geen ruimte om financiële ondersteuning te bieden aan goede doelen. Wat wij wel kunnen is onze vrije tijd inzetten en onze handen gebruiken. Dat is dan ook iets dat we regelmatig proberen te doen” vertelt fractievoorzitter Juliette Meurs-Troch enthousiast. “Vorige week donderdag waren we nog bij verzorgingshuis De Morgenster om daar assistentie te verlenen bij het jubileum Winterdiner dat zij aanboden aan 60 eenzame en/of minder draagkrachtige ouderen die weinig zicht hebben op een “kerstfeest” met familie, kennissen of andere organisaties. Geweldig om aan zulk soort initiatieven mee te mogen werken.”

Zoetermeer Vooruit is één van de lokale politieke partijen in Zoetermeer en de enige dementievriendelijke partij. Zij hebben vertegenwoordigen de stad met twee raadsleden en drie commissieleden. Daarnaast hebben zij een denktank van in totaal negen personen waarmee zij met regelmaat deelnemen aan goede-doelen-acties of andere acties om de inwoners van de stad te ondersteunen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen