Zó! Zoetermeer: Gemengde reacties in Palenstein

Foto: Zó! Zoetermeer

Zó! Zoetermeer sprak zaterdag met de bezoekers van winkelcentrum Palenstein: veel bewoners zijn tevreden, maar er waren ook mensen die ongerust zijn over de situatie in de wijk. Het gaat daarbij vooral om groepen pubers die zich misdragen.

‘Jongerenwerk, Team Handhaving en politie zullen hier goed moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat het weer voor iedereen prettig wordt in de wijk’ zegt Roel van der Vlies van de Zó!-fractie.

Zó! Zoetermeer gaat iedere maand in een wijk praten met de Zoetermeerders om te weten wat er speelt. Afgelopen zaterdag waren leden van de fractie in Palenstein. Fractievoorzitter Marijke van der Meer: ‘Palenstein zit op dit moment midden in de verbouwing, met allerlei half afgebroken flats. Het was opvallend dat veel mensen dat best vinden, want ze verwachten dat het allemaal mooier wordt, maar de leefbaarheid moet wel extra aandacht krijgen.’

De jongeren die voor de overlast zorgen zijn vooral intimiderend bezig. Ze zijn grof en soms zelfs bedreigend naar mensen die langslopen, en maken bij de speeltuintjes uit wie er wel en niet mogen spelen. Een ander punt van zorg is de manier waarop sommige wijkbewoners omgaan met het afval. Van der Meer: ‘het wordt van de flats afgegooid, of slecht verpakt naast de afvalbakken gegooid in plaats van erin. Dan wordt het al gauw een bende op straat.’

De gemeente moet ook nog wat punten oppakken volgens de bewoners: er loopt nu een tijdelijke autoroute over een fietspad, waarbij niet duidelijk is waar de fietsers moeten blijven. Van het Stadshart naar het winkelcentrum is er sprake van slecht aangegeven en moeilijk berijdbare routes voor fietsers en scootmobielen en aan het Croesinckplein is het dringend nodig dat er elektrische deuropeners komen zodat ouderen die bloed moeten laten prikken goed naar binnen kunnen.

Het viel de fractie van Zó! Zoetermeer verder nog op dat het winkelcentrum druk bezocht wordt door mensen die uit heel Zoetermeer komen en dat vooral de mensen die al lang in Palenstein wonen tevreden zijn met hun wijk en ook erg benieuwd zijn hoe mooi het allemaal gaat worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen