Zoetermeer Vooruit: Zet je licht aan

Foto: Zoetermeer Vooruit

Vanmorgen waren rond alle scholen van het voortgezet onderwijs in Zoetermeer waarschuwingen te vinden om je licht aan te doen. Het blijkt dat de lokale politieke partij Zoetermeer Vooruit hier meer van weet.

Juliette Meurs-Troch (fractievoorzitter Zoetermeer Vooruit) vertelde: “Toen wij vernamen van de actie van de ANWB waren we meteen enthousiast. Wat een kleine moeite om even rondom de scholen met een sjabloon en een spuitbus met krijt waarschuwingen te plaatsen om je licht aan te doen. We zijn zondagmiddag dan ook met een deel van de fractie op pad gegaan en hebben ons best gedaan. Uiteraard wel op onze eigen, voor Zoetermeer Vooruit herkenbare, manier; omdat het anders kan. Nu maar afwachten of de jongeren er in ieder geval over nadenken om hun licht aan te doen als ze straks naar huis gaan. Wij hopen van wel en wilden ze graag met dit ludieke geheugensteuntje helpen.”

De ANWB vindt verkeersveiligheid belangrijk. Al meer dan 130 jaar zet de ANWB zich in voor het vergroten van de verkeersveiligheid door zich onder andere in te zetten voor goed verlichte fietsers. Met de Lichtbrigade gaat de ANWB dit jaar voor de zesde keer het land in om iedereen te wijzen op het belang van fietsverlichting. Dit maatschappelijke project van de ANWB is tevens Nederlands grootste fietsverlichtingsactie met 11.000 vrijwilligers en meer dan 2600 landelijke acties in de maand oktober.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden