Zoetermeer Vooruit: Versnellingsagenda Woningbouw? #Omdathetanderskan

Foto: Zoetermeer Vooruit

Zoetermeer Vooruit begrijpt dat er gebouwd moet worden. Of dat snel moet, dat weten wij niet. Wat wij wel weten is dat er per locatie goed en weloverwogen gebouwd én gesloopt moet worden.

De fractie van Zoetermeer Vooruit gaat vanavond een wijzigingsvoorstel (amendement) indienen over de versnellingsagenda woningbouw die het college aan de raad heeft aangeboden. In dat raadsvoorstel worden, behalve 14 locaties, ook maximale bouwhoogte en een verdeelsleutel voor parkeerplaatsen vastgelegd. “Dit is niet hoe het hoort”, aldus raadslid Yvonne Bink-Winterkamp. “De invulling van de locaties, zoals een parkeernorm, de bouwhoogten en de doelgroepen horen thuis in een bestemmingsplan.”

We kunnen nu niet inhoudelijk op de plannen ingaan, omdat we dat per locatie, aan de hand van het komende bestemmingsplan, zullen beoordelen. Het bevreemdt Zoetermeer Vooruit sowieso dat de parkeernorm in het raadsvoorstel is opgenomen. We zijn immers nog in afwachting van de nieuwe parkeernota. Als we nu al een nieuwe norm gaan invoeren, dan hoeven we het raadsvoorstel “Procesvoorstel Actualisatie Parkeerbeleid” dat vanavond op de agenda staat, ook niet in stemming te brengen.

Zoetermeer Vooruit wil bouwen, goed bouwen, volgens de laatste ontwikkelingen, voor alle doelgroepen. Ze willen dat voor elke locatie een bestemmingsplan naar ons toekomt. Met daarin wat Zoetermeer bouwt, voor wie, hoe dat in de omgeving past, hoe het met het groen en de toegankelijkheid zit en natuurlijk de parkeernorm. Gisteravond ging het wat Zoetermeer Vooruit betreft enkel en alleen over de vraag: waar gaan we bouwen? En omdat het anders kan, diende de fractie van Zoetermeer Vooruit gisteravond een amendement in om alleen de locaties vast te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen