Zó! Zoetermeer: Botulisme?

Foto: Zó! Zoetermeer

Het is de fractie van Zó! Zoetermeer opgevallen dat er kennelijk al jaren borden staan bij het Kerkenbos met een waarschuwing voor Botulisme. De fractie stelt dit aan de orde in een serie schriftelijke vragen.

Zó! Zoetermeer schrijft: “Langs het water bij het Kerkenbos staan borden over Botulisme. Wij hebben de indruk dat die borden er al jaren staan. We horen van omwonenden dat er nooit onderhoud lijkt te zijn van het water en de waterranden.

De fractie van Zó! Zoetermeer heeft de volgende vragen gesteld:

  1. Sinds wanneer staan die borden over botulisme bij dit water?
  2. Is er daadwerkelijk sprake van botulisme? Zijn die borden nog actueel en nog nodig? Op de website is niets te vinden over botulisme.
  3. Op welke plaatsen in Zoetermeer staan er nog meer borden over botulisme?
  4. Waarom staan die borden wel bij het Kerkenbos en bijvoorbeeld niet bij de Dobbe? Met andere woorden: waarom worden die borden ergens geplaatst?
  5. Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van dit water en de waterkanten? Is dit de gemeente of het hoogheemraadschap?
  6. Wat gebeurt er precies op het gebied van onderhoud? En hoe vaak gebeurt dat? Wanneer is dit voor het laatst gedaan?
  7. Is er ergens informatie over het wateronderhoud van het Kerkenbos voor geïnteresseerden? Op de pagina ‘regelmatig onderhoud’ wordt het water niet genoemd.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen